![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kellemesen csípős mustáros-rukkolás öntet: salátákhoz és húsokhoz is passzol
![ruccola öntet](https://kep.index.hu/1/0/2969/29694/296948/29694869_2279507_50118203f46cf05723780711159ae1d9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Hétvégén vettem egy doboz rukkolát, olyan szép volt, gondoltam csinálok belőle salátát, ráteszem pizzára, gyorsan elfogy úgyis.
A végén a reggeli rántottám mellé rágcsáltam el belőle, de természetesen a nagyja megmaradt. A rukkola nem áll el soká, így gyorsan ki kellett találnom valamit, amibe felhasználhatnám legalább egy részét. Ennek a zöld növénynek igen intenzív, picit csípős az íze, de érdemes vele kísérletezni, mert egyrészt feldobja a salátánkat, másrészt meg nagyon egészséges, magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma.
Az én kis rukkolámból most öntet készült, méghozzá mustárosan. Először ilyen dresszinget egy olasz étteremben ettem, akkor fogadtam meg, hogy otthon is el fogom készíteni. A rukkola intenzív ízét olívaolajjal és majonézzel tudjuk finomítani. Nemcsak salátákhoz, hanem húsokhoz is remekül passzol, érdemes kipróbálni.
Rukkolás-mustáros öntet
![ruccola öntet kicsi](https://kep.index.hu/1/0/2969/29694/296949/29694983_3c80b3bf8c2ff41433ca7e61804fd739_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm rukkola
- 1 evőkanál mustár
- 1 deciliter olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál majonéz (lehetőleg házi)
- 1 darab citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehérbors
Elkészítés:
A rukkolát jól mossuk meg, a csúnyább, sárgásabb darabokat válogassuk ki. Tegyük bele egy edénybe, tegyük hozzá a mustárt, az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pépesítsük össze. Tipp: a rukkolákból a kisebb darabokat válogassunk ki a szószhoz, mert azoknak kevésbé intenzív az íze.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!