Kellemesen csípős mustáros-rukkolás öntet: salátákhoz és húsokhoz is passzol

ruccola öntet
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Hétvégén vettem egy doboz rukkolát, olyan szép volt, gondoltam csinálok belőle salátát, ráteszem pizzára, gyorsan elfogy úgyis.

A végén a reggeli rántottám mellé rágcsáltam el belőle, de természetesen a nagyja megmaradt. A rukkola nem áll el soká, így gyorsan ki kellett találnom valamit, amibe felhasználhatnám legalább egy részét. Ennek a zöld növénynek igen intenzív, picit csípős az íze, de érdemes vele kísérletezni, mert egyrészt feldobja a salátánkat, másrészt meg nagyon egészséges, magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma. 

Az én kis rukkolámból most öntet készült, méghozzá mustárosan. Először ilyen dresszinget egy olasz étteremben ettem, akkor fogadtam meg, hogy otthon is el fogom készíteni. A rukkola intenzív ízét olívaolajjal és majonézzel tudjuk finomítani. Nemcsak salátákhoz, hanem húsokhoz is remekül passzol, érdemes kipróbálni. 

Rukkolás-mustáros öntet

ruccola öntet kicsi

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 gramm rukkola
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 deciliter olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál majonéz (lehetőleg házi)
  • 1 darab citrom leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát jól mossuk meg, a csúnyább, sárgásabb darabokat válogassuk ki. Tegyük bele egy edénybe, tegyük hozzá a mustárt, az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pépesítsük össze. Tipp: a rukkolákból a kisebb darabokat válogassunk ki a szószhoz, mert azoknak kevésbé intenzív az íze.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük