Aranybarnára sült rántott karaj krémsajttal töltve: ebből biztos a repeta

Nyomtatás
trcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rántott hús klasszikus hétvégi ebéd, de mindig lehet finomabb és különlegesebb. Mi most sajtkrémmel töltöttük meg a szeleteket.

A rántott hús örök kedvenc, nem lehet megunni, az aranybarnára sült finomságot elkészítheted csirke- vagy sertéshúsból is. A különlegesebb ízélmény kedvéért érdemes játszani a hús bundájával, vagy dobj össze valamilyen tölteléket, amellyel gazdagítva sokkal ízletesebb lesz.

A karajt a leggyakrabban sajttal szokták megtölteni, amely mellé olykor bacon vagy sonka is kerülhet, úgy igazán ünnepivé varázsolhatod, ha jeles alkalomra készíted. Persze másfajta töltelék is kerülhet a húsba. Mi most a kijevi irányába vittük a tölteléket, mégsem hasonlítható össze a két frissensült.

Formázd egyszerűen

Sokan macerásnak gondolják a töltött rántott hús készítését, pedig egyáltalán nem az. A lényeg, hogy szép vékonyra klopfold ki a húst. A tölteléket kenheted csak az egyik oldalra, majd a másikat ráhajthatod. De fóliát is tehetsz a hús alá, a segítségével szép roládot tudsz belőle formázni. Ha már töltött rántott hús, akkor érdemes a pillangóvágást is elsajátítanod.

Sajtkrémmel töltött rántott karaj

trct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertéskaraj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
  • 1 gerezd fokhagyma (opcionális)
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfoljuk ki, majd fűszerezzük mindkét oldalán a szeleteket sóval és borssal.

A finomra vágott petrezselymet tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sajtot, krémsajtot és az 1 evőkanál lisztet, az egészet keverjük alaposan össze.

A hússzeletet terítsük ki. Az egyik oldalára kenjük a krémet, a másikat hajtsuk rá.

A megtöltött húst a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

Süssük mindkét oldalán aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon