Sajtmártásban sült karfiol: tartalmas köretként is kínálhatod

4
Nyomtatás
Sajtmártásban sült karfiol cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A krémes mártásban sült karfiol izgalmas fogás, mely jó sok sajttal pirul. A tepsiben sült étel önmagában is nagyszerű, és húsok mellé is kínálható.

A karfiolos egytál nagyon egyszerűen összedobható, kezdőknek is sikerülni fog! Tökéletes húsmentes vacsora, de ha szeretnéd, köretként is kínálhatod. Sőt tésztával is érdemes egybeforgatni, úgy még bőségesebb.

Ha utóbbi elképzelés befészkelte magát a gondolataidba, akkor az előfőzött karfiolt keverd egybe a főtt tésztával, majd így tedd hőálló edénybe és add hozzá a mártást és a sajtot. Így igazán ízletes, tartalmas étel kerül az asztalra.

Légy bátor!

A sajtmártás készítése is bőven rejt magában lehetőségeket. A pikáns ízvilág kedvéért mehet hozzá Cayenne-bors vagy füstölt paprika. A sajtokat keverni is lehet, érdemes füstölt sajtot főzni a szószba, úgy sokkal ízletesebb a karfiolos étel.

Sajtmártásban sült karfiol

Sajtmártásban sült karfiol ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió
  • 20 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd folyó víz alatt mossuk át. Ezután forrásban lévő vízben főzzük 8-12 percig, majd szűrjük le.

A karfiolrózsákat sorakoztassuk tepsire.

A vajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a lisztet. Ezután apránként adjuk hozzá a tejet és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor a mártás kezd sűrűvé válni, akkor adjuk hozzá a reszelt sajt felét.

Az elkészült mártást öntsük a karfiolra.

A maradék sajtot szórjuk a karfiolra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon