Brokkolis-csirkés egytálétel pirult sajttal megkoronázva: krémes rizs az alapja
Nem kell attól félni, hogy a rizs száraz vagy íztelen lesz, ugyanis alaplében fő, majd sajtos besamelmártással sül össze.
A sajtos-baconös brokkoli kiváló tepsis étel, amit akár főfogásként, akár izgalmas köretként is számításba vehetsz. Nemcsak finom, hanem könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe, mivel gyorsan és egyszerűen összedobható.
A brokkoli rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaz, így érdemes minél többször és többféleképpen a tányérra csempészni. Fűszerekkel megsütve, nasiként, tésztával, sőt fokhagymás, tejszínes szósszal, sajttal is fenséges.
A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, és enyhén sós vízben főzzük félpuhára körülbelül hét perc alatt. Szűrjük le, és egyenletesen elosztva terítsük a vajjal kikent tepsibe.
A tejszínt keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a reszelt sajttal. Öntsük a brokkolira, majd szórjuk meg a kisebb darabokra vágott baconnel.
Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 20-25 percig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu