Ropogós brokkolis nasi minimális olajjal sütve: fél óra alatt kész
Az air fryer létezése óta tudjuk, hogy a sütés mindig lehet egy fokkal egyszerűbb és gyorsabb is. Ezúttal falatnyi brokkolis nasit készítünk el benne.
Ezt a fogást eredetileg tater totnak nevezik, ami egy olyan, általában krumpliból készült ételt jelent, ami ropogós és falatnyi méretű.
Mi most a burgonyát rostban gazdag brokkolira cseréltük, amelynek csökkentett zsírtartalmáért az air fryer lesz a felelős.
Brokkolis nassolnivaló
Hozzávalók 4 adaghoz
A brokkolis nasihoz:
- 280 g fagyasztott brokkoli
- 2 db tojás
- 350 g reszelt cheddar
- 120 g zsemlemorzsa
- 2 szál friss petrezselyem
A fűszerkeverékhez:
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 ek aprított melétőhagyma
- 1 ek aprított kapor
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 0.5 tk fokhagymapor
- 0.5 tk vöröshagymapor
- 0.5 tk őrölt sárga mustármag
Elkészítés:
A brokkolit vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni.
A petrezselymet mossuk meg, majd aprítsuk fel.
Készítsük el a fűszerkeveréket: az összes fűszert öntsük bele egy kisebb tálba és keverjük össze.
Ezután töröljük szárazra a felengedett brokkolikat, majd tegyük át egy konyhai robotgépbe, és addig aprítsuk, amíg egészen finomra nem darálódik.
Tegyük a brokkolit egy közepes tálba, majd üssük rá a tojásokat, adjuk hozzá a reszelt cheddar sajtot, a zsemlemorzsát, a fűszerkeveréket, végül pedig az apróra vágott petrezselymet.
A kész masszából vizes kézzel és egy kanál segítségével formázzunk falatnyi méretű, kicsi nudlikat.
Az airfryer belsejét vékony rétegben permetezzük be olajjal. A tésztaformákat helyezzük el egymás mellett néhány cm távolságra, majd azokra is permetezzünk egy minimális olajat.
200 fokon süssük ropogósra kb. 10-12 perc alatt a brokkolis falatokat úgy, hogy félidőnél megfordítjuk őket.
Ha elkészültek a finomságok, tegyük őket tányérra, és kínáljunk melléjük ketchupot vagy valamilyen mártogatóst.
-
2024-04-16 07:50:01
-
2024-04-13 11:08:01
-
2024-04-04 07:32:00
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!