Próbáld ki az internet új kedvencét, a lapított brokkolit: ellenállhatatlanul finom

Lapított brokkoli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütőben pirult brokkoli egyszerűen összedobható finomság, mely jólesik magában, és köretként is kínálható.

A lapított brokkoli elképesztően finom, a sült zöldségen kellemesen érződik a fokhagyma zamata, és jó sok sajt teszi csábítóvá.

A lapított technikával készült zöldségek mindig nagy sikert aratnak, érdemes kipróbálnod a lapított burgonyát, kelbimbót vagy brokkolit. Utóbbi bármilyen fűszerezéssel készre sülhet, bátran kísérletezz az ízesítéssel. Az így készült zöldség magában is finom, és húsok mellé kísérőnek is kínálhatod.

Lapított brokkoli

Lapított brokkoli ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej brokkoli
  • só ízlés szerint
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fekete őrölt bors
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 10 dkg parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, majd mossuk meg.

Az előkészített brokkolirózsákat lobogó, sós vízben főzzük 5-7 percig, ezután szűrjük le.

Az olajat keverjük össze a sóval, borssal és a fokhagymával.

Az előfőzött brokkolirózsákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd egy pohár segítségével lapítsuk ki.

A kilapított brokkolit kenjük meg a fűszeres olajjal, majd szórjuk meg sajttal.

A brokkolit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük