Próbáld ki az internet új kedvencét, a lapított brokkolit: ellenállhatatlanul finom
A sütőben pirult brokkoli egyszerűen összedobható finomság, mely jólesik magában, és köretként is kínálható.
A lapított brokkoli elképesztően finom, a sült zöldségen kellemesen érződik a fokhagyma zamata, és jó sok sajt teszi csábítóvá.
A lapított technikával készült zöldségek mindig nagy sikert aratnak, érdemes kipróbálnod a lapított burgonyát, kelbimbót vagy brokkolit. Utóbbi bármilyen fűszerezéssel készre sülhet, bátran kísérletezz az ízesítéssel. Az így készült zöldség magában is finom, és húsok mellé kísérőnek is kínálhatod.
Lapított brokkoli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej brokkoli
- só ízlés szerint
- 5 evőkanál olaj
- 1 teáskanál fekete őrölt bors
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 10 dkg parmezán
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd mossuk meg.
Az előkészített brokkolirózsákat lobogó, sós vízben főzzük 5-7 percig, ezután szűrjük le.
Az olajat keverjük össze a sóval, borssal és a fokhagymával.
Az előfőzött brokkolirózsákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd egy pohár segítségével lapítsuk ki.
A kilapított brokkolit kenjük meg a fűszeres olajjal, majd szórjuk meg sajttal.
A brokkolit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-16 07:50:01
-
2024-04-13 11:08:01
-
2024-04-04 07:32:00
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!