Szezámmagos brokkoli a sütőből: mártogatós mellé és köretként is szuper
Ez a recept a tepsis brokkoli újragondolt változata: ugyanolyan egyszerűen készül, azonban sokkal ízletesebb.
A lapított brokkoli elképesztően finom, a sült zöldségen kellemesen érződik a fokhagyma zamata, és jó sok sajt teszi csábítóvá.
A lapított technikával készült zöldségek mindig nagy sikert aratnak, érdemes kipróbálnod a lapított burgonyát, kelbimbót vagy brokkolit. Utóbbi bármilyen fűszerezéssel készre sülhet, bátran kísérletezz az ízesítéssel. Az így készült zöldség magában is finom, és húsok mellé kísérőnek is kínálhatod.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd mossuk meg.
Az előkészített brokkolirózsákat lobogó, sós vízben főzzük 5-7 percig, ezután szűrjük le.
Az olajat keverjük össze a sóval, borssal és a fokhagymával.
Az előfőzött brokkolirózsákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd egy pohár segítségével lapítsuk ki.
A kilapított brokkolit kenjük meg a fűszeres olajjal, majd szórjuk meg sajttal.
A brokkolit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors