Krémes, majonézes brokkolisaláta: pirított bacon dobja fel

6
Nyomtatás
majonézes brokkolisaláta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pofonegyszerűen készül az egészséges és ízletes brokkolisaláta, amit önmagában is kínálhatsz.

A gusztusos saláta könnyen összedobható. A brokkoli nyersen kerül a salátástálba, így megőrzi jótékony hatásait. Amitől igazán finom lesz, az a majonéz és a pirított bacon. A majonézből érdemes házit használni, ha viszont még egészségesebben szervíroznád, akkor joghurtot válassz helyette.

@sobors.hu Majonézes brokkolisaláta Hozzávalók: 1 kg brokkoli 1 fej lila hagyma 100 g aszalt vörös áfonya 200 g cheddar sajt 100 g bacon 100 g majonéz só bors 1 citrom leve Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Készítsük elő a hozzávalókat: vágjuk fel a hagymát, reszeljük le a sajtot, egy kis olajon süssük meg a bacont. Öntsük egy tálba a brokkolit, a lila hagymát, a cheddar sajtot, bacont, és adjuk hozzá a aszalt vörös áfonyát. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, majd keverjük össze a majonézzel és a citrom levével. Előkészítési idő:10 perc Elkészítési idő: 5 perc #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #brokkoli #salata #saláta #brokkolisaláta #egyszerűrecept #salátarecept #gyorsrecept #vacsoraötlet #ebédötlet ♬ eredeti hang - Sóbors.hu

A majonézes brokkolisaláta tökéletes önmagában, esetleg egy kis pirítóst kínálj mellé vagy tortillát. Persze hús is kerülhet mellé, lehet az grill- vagy sült hús.

Majonézes brokkolisaláta

majonézes brokkolisaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg brokkoli
  • 1 fej lila hagyma
  • 200 g cheddar sajt
  • 100 g bacon
  • kevés olaj
  • 100 g vörös áfonya
  • só és bors ízlés szerint
  • 100 g majonéz
  • 1 darab citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A sajtot reszeljük le.

A bacont kockázzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk le.

Az előkészített brokkolit tegyük salátástálba, és adjuk hozzá a finomra aprított hagymát, reszelt sajtot, vörös áfonyát és a pirított bacont. Ezután adjuk hozzá a sót, borsot, majonézt és a citrom facsart levét.

Forgassuk egybe, majd kínáljuk.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon