Könnyed brokkolis tészta pillanatok alatt: jó citromosan az igazi

Brokkolis, citromos tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A villámgyors tésztaétel remek választás a forró napokra, mivel könnyedén összedobható és nem nehezíti el a gyomrot.

A brokkoli remek zöldség: rendkívül egészséges és megannyi csodás étel készíthető belőle. Nagy kedvenc a brokkolis tészta, mely többféle verzióban ejti rabul eme pompás zöldség szerelmeseit.

A brokkolis tésztának nyári változata is létezik, mely citrommal megbolondítva lesz igazán frissítő. A citromos, brokkolis tésztában elfér egy kis csípős, érdemes chilit is hozzákeverni, na meg reszelt sajtot. Az egyszerű tésztás fogás lelke a Pecorino Romano sajt.

Brokkolis, citromos tészta

Brokkolis, citromos tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 fej brokkoli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
  • 1 darab citrom reszelt héja és leve
  • kevés olívaolaj
  • 100 g Pecorino Romano sajt reszelve
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 2-3 merőkanálnyit tegyünk félre.

A brokkolit szedjük rózsáira. A rózsákat helyezzük tepsire, fűszerezzük sóval, borssal, chilipehellyel, fokhagyma-granulátummal, majd szórjuk meg a reszelt citrom héjával, locsoljuk rá a citrom levét és az olajat. A tepsit toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre (amíg a rózsák megpuhulnak).

A sült brokkolit a főtt tésztával, reszelt sajttal és a mentett főzőlével együtt keverjük össze.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük