
Könnyed brokkolis tészta pillanatok alatt: jó citromosan az igazi

A villámgyors tésztaétel remek választás a forró napokra, mivel könnyedén összedobható és nem nehezíti el a gyomrot.
A brokkoli remek zöldség: rendkívül egészséges és megannyi csodás étel készíthető belőle. Nagy kedvenc a brokkolis tészta, mely többféle verzióban ejti rabul eme pompás zöldség szerelmeseit.
A brokkolis tésztának nyári változata is létezik, mely citrommal megbolondítva lesz igazán frissítő. A citromos, brokkolis tésztában elfér egy kis csípős, érdemes chilit is hozzákeverni, na meg reszelt sajtot. Az egyszerű tésztás fogás lelke a Pecorino Romano sajt.
-
2023-09-09 10:16:01
-
2023-08-12 07:50:02
-
2023-07-24 09:32:01
Brokkolis, citromos tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 1 fej brokkoli
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
- 1 darab citrom reszelt héja és leve
- kevés olívaolaj
- 100 g Pecorino Romano sajt reszelve
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 2-3 merőkanálnyit tegyünk félre.
A brokkolit szedjük rózsáira. A rózsákat helyezzük tepsire, fűszerezzük sóval, borssal, chilipehellyel, fokhagyma-granulátummal, majd szórjuk meg a reszelt citrom héjával, locsoljuk rá a citrom levét és az olajat. A tepsit toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre (amíg a rózsák megpuhulnak).
A sült brokkolit a főtt tésztával, reszelt sajttal és a mentett főzőlével együtt keverjük össze.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!