Sajtos-baconös leveles tészta: forró levegős sütőben készül

1
Nyomtatás
baconos-leveles
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sós harapnivaló jól bírja a csomagolást, ezért iskolába és munkahelyre is remek választás, érdemes dupla adagban készíteni.

A leveles rudak sajttal töltve, baconnel körbetekerve készülnek. Az ellenállhatatlan finomság forró levegős sütőben pirul, de természetesen sütőben is elkészítheted, ugyanúgy, ahogy a receptben írtuk.

A forró levegős sütő igazi csodamasina, amelyben rengetegféle finomság pirulhat: hús, zöldségek és még sütemények is. Érdemes leveles tésztás recepteket is próbára tenni a gépben, a pizzás vagy kakaós csiga is megsül benne.

Most egy igazán egyszerű receptet mutatunk, de hogy szépen süljön meg a finomság, nem szabad telepakolni a gépet. A forró levegős sütőben, márkától függetlenül, 180-200 fokon készül a harapnivaló 15-20 perc alatt. Félidőnél azonban érdemes ránézni, szemmel tartani, mennyire gyorsan pirul a tészta.

Sajtos-baconos leveles tészta

Sajtos-baconos leveles tészta  ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 2 csomag leveles tészta
  • kevés liszt a tészta alá
  • 150 g krémsajt
  • 130 g reszelt sajt
  • 500 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

Először az egyik leveles tésztát tekerjük ki, vagy nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen. Ezután kenjük meg krémsajttal, utána szórjuk meg reszelt sajttal.

A másik tésztát is tekerjük ki vagy nyújtsuk ki. Ezután borítsuk a sajttal töltött leveles tésztára, és nyomkodjuk rá alaposan.

A leveles tésztát 4-5 cm vastag csíkokra vágjuk fel, ha szeretnénk, akkor a tésztacsíkokat félbe is vághatjuk.

A tésztacsíkokat tekerjük körbe baconnel, majd helyezzük a leveles finomságot a forró levegős sütőbe, és 200 fokon, 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon