
Szaftos, krémes, sajtos brokkoli: könnyű ebéd vagy köret sült húsok mellé

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Sajtos, brokkolis egytál sütőben sütve: a tejszíntől krémes

Krémes, házi eperfagyi gép nélkül: álomfinom desszert egyszerűen

Zöldségekkel töltött, omlós csirkemell: így nem szárad ki a hús

Pihe-puha bögrés kakaós süti: igazi filléres finomság

A legfinomabb gyros nyomában: a körút street foodjait csekkoltuk
Vegáknak szuper főfogás, húsevőknek izgalmas köret, mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt, mert csak pár perc munkánkba kerül.
Gratin, casserole, mindegy, hogyan hívjuk, a lényeg, hogy ez egy szuper vega egytálétel, ami önmagában is laktató, de húsevők köretként is fogyaszthatják sültek mellé. A ressre főtt brokkoli krémsajtos, tejfölös szószban sül, amelybe cheddar és parmezán is kerül, na meg persze egy kis fokhagyma.
Körülbelül 10 perc munkánk van az étel összeállításával, ráadásul 20 perc alatt készre sül, úgyhogy egy rohanós hétköznapon is belefér az időbe. Ha szeretnénk, zöldfűszerekkel még felturbózhatjuk, illetve készíthetjük fele karfiol, fele brokkoli aránnyal is.
Krémes, sajtos brokkoli

Hozzávalók 6 adaghoz
- 750 gramm brokkoli
- 225 gramm krémsajt
- 60 gramm tejföl
- 120 gramm cheddar sajt
- 25 gramm parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- opcionális chili
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 2-3 liter űrtartalmú edényt vagy jénait, tegyük félre.
Enyhén sós vízben főzzük meg a brokkolirózsákat, mikor félkészek, olyan 3-4 perc után, szűrjük le őket. Tegyük őket az előkészített jénaiba.
Egy tálban keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, a reszelt cheddar sajtot és a parmezánt, az összezúzott fokhagymát, a sót és a frissen őrölt borsot.
Öntsük a krémsajtos szószt a brokkolira, alaposan keverjük össze.
Kb. 17-20 percig süssük, míg a teteje barna nem lesz és bugyogni nem kezd. Kicsit hagyjuk kihűlni, ízlés szerint chilivel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images