Sajtos bundában, sütőben sült sertéskaraj: eteti magát, olyan finom

Nyomtatás
skcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos karajszelet egyszerűen készül. A sajtos bunda mellett a hús fűszerezése is lenyűgöző, minden falat élvezet belőle.

A gyorsan és egyszerűen készülő finom vacsorát mindenki szereti, ez a csodás karaj is ilyen. A húst épp csak egy kicsit érdemes klopfolni, akkor jó, ha van mibe beleharapni. A sajtos bundától nem kell félni, nem fog a sütőpapírra ragadni az olajnak köszönhetően. De ha tartasz tőle, akkor a tojásos forgatás után helyezd a sütőpapírra a húst, a sajtot pedig szórd a tetejére.

A hússzeletek egyszerű ízesítést kapnak, a füstölt paprika és a fokhagyma teszi őket különlegessé. Az intenzív ízeket kedvelők a tojáshoz 1 teáskanál majoránnát is keverhetnek. A recept csirkehússal is működik.

Sajtos bundás sertéskaraj

skct2

Hozzávalók 6 szelethez

  • 6 szelet karaj
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 3 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés olaj
  • 25 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket ízlés szerint klopfoljuk ki.

A lisztet mérjük tálba, és forgassuk egybe a füstölt paprikával.

A tojásokat üssük tálba, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot.

Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és kevés olajjal (3-4 evőkanál) kenjük le a papírt.

Az előkészített húst először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, utána forgassuk a sajtba, és helyezzük tepsire.

A sajtbundás húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon