Omlósra sült, szaftos sertéskaraj: alig van vele munka, mégis nagyon finom
Nagyon finom az omlós sertéskaraj, ha hagymás, sörös szaftban sütöd puhára.
A gyorsan és egyszerűen készülő finom vacsorát mindenki szereti, ez a csodás karaj is ilyen. A húst épp csak egy kicsit érdemes klopfolni, akkor jó, ha van mibe beleharapni. A sajtos bundától nem kell félni, nem fog a sütőpapírra ragadni az olajnak köszönhetően. De ha tartasz tőle, akkor a tojásos forgatás után helyezd a sütőpapírra a húst, a sajtot pedig szórd a tetejére.
A hússzeletek egyszerű ízesítést kapnak, a füstölt paprika és a fokhagyma teszi őket különlegessé. Az intenzív ízeket kedvelők a tojáshoz 1 teáskanál majoránnát is keverhetnek. A recept csirkehússal is működik.
A karajszeleteket ízlés szerint klopfoljuk ki.
A lisztet mérjük tálba, és forgassuk egybe a füstölt paprikával.
A tojásokat üssük tálba, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és kevés olajjal (3-4 evőkanál) kenjük le a papírt.
Az előkészített húst először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, utána forgassuk a sajtba, és helyezzük tepsire.
A sajtbundás húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors