![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sajttal és fokhagymával töltött zsemle sütőben sütve - Szikkadt péksütiből a legjobb
![sajtos fokhagymás sült zsemle cover](https://kep.index.hu/1/0/3569/35699/356995/35699511_2729965_b1db0f68c2a0c689b561f701e9887f9e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Belül puha, kívül ropogós ez a zsemle, amelyből tilos kispórolni a fokhagymát.
Ennél a receptnél kifejezetten hasznos, ha van otthon szikkadt zsemléd. Egyrészt úgyis ropogósra sül a sütőben, másrészt jobban be tudja szívni a szószt, amitől igazán finom lesz. Az étel lelke a fokhagyma, tejszínes-fokhagymás szószban kell megmártani a zsemlét, majd úgy kisütni. A zsemle rétegei közt pedig sajt van, amely a sütés közben finoman beleolvad a péksütibe.
A szikkadt péksüteménynek amúgy sem kell a kukában landolnia, levesbetétnek például kitűnő. Ha pedig fokhagymarajongó vagy, ezt a fűszervajas kenyeret feltétlenül ki kell próbálnod, a tésztáját csak össze kell keverni, a vajat pedig sülés közben szívja magába.
Sajtos-fokhagymás zsemle
![35699585 13797de7a9eda51facd18169b70d73d3 wm](https://kep.index.hu/1/0/3754/37546/375466/37546699_8dc2c520fcbc79fcac0cda96340bd1bb_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 6 darab zsemle
- 100 gramm sajt (szeletelt)
- 4 darab tojás
- 120 milliliter tejszín
- ízlés szerint petrezselyem (felaprítva)
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 gramm parmezán
Elkészítés:
A zsemlék tetejét vagdossuk be mélyen, a közepétől indulva kifelé, vigyázva, hogy ne vágjuk szét, úgy kell kinéznie, mint a császárzsemle tetejének. Mindegyik vájatba tegyünk egy szelet sajtot.
Egy tálba üssük bele a tojást, préseljük bele a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, öntsük bele a tejszínt, majd jól keverjük össze.
Mindegyik zsemlét mártsuk bele a szószba úgy, hogy minden oldalát érje.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral, fektessük rá a zsemléket és szórjuk meg őket reszelt parmezánnal.
Süssük 20 percig, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!