![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Karfiolos, sajtos tészta sütőben sütve: nem hiányzik belőle a hús
![krtcover](https://kep.index.hu/1/0/3946/39463/394639/39463965_3010717_762651ed40bdf7c924e0c49c128e54d8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ínycsiklandó tepsis fogás, amelyből egyáltalán nem hiányzik a hús, de ha szeretnéd, sok mindennel feldobhatod a sajtos-karfiolos rakott tésztát.
A tésztás ételek tárháza végtelen, akár mindennap másmilyet főzhetsz, rengeteg lehetőség közül válogathatsz. Az alábbi receptet a vegetáriánusok imádni fogják, de a húsevők is biztosan megkedvelik.
A csőben sült karfiol mennyei fogás, ez az étel is jó pár variációban elkészíthető, tovább lehet álmodni. Mi tagadás, szeretem a rakott ételeket, úgyhogy ez a krémes, sajtban gazdag karfiolos rakott tészta is hatalmas kedvencem lett. Mikor először készítettem, a karfiolt rózsáira szedve, forrásban lévő vízben harapósra főztem, a második kísérletnél nyersen forgattam a tésztához. Mindkét technika működik, ha szorít az idő, akkor utóbbit alkalmazd, a sütőben is megpuhul a zöldség.
Formáld kedvedre a receptet
Ebből a rakottasból egyáltalán nem hiányzik a hús, persze, aki szeretné, sonkával, baconnel vagy kolbásszal dúsíthatja. Persze nem csak húsfélével lehet gazdagítani a már amúgy is laktató tepsis ételt, érdemes a színekkel is játszani. Karfiol helyett egy rész brokkolit is használhatsz, de 1-2 darab vékonyra szeletelt sárgarépát is a tésztához keverhetsz. Fűszerek közül a só és bors az alap, de ha karakteresebbre vennéd, friss kakukkfűvel és késhegynyi szerecsendióval tedd izgalmasabbá.
Sajtos-karfiolos rakott tészta
![krtct](https://kep.index.hu/1/0/3946/39463/394639/39463987_d1b36966d26b0320dded8514b991de7b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dekagramm tészta
- 1 fej karfiol (nagyobb)
- 250 milliliter tej
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 230 milliliter főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- 10 dekagramm cheddar sajt
- 10 dekagramm mozzarella
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.
A tejet és a kukoricakeményítőt keverjük össze, utána a tejszínt és a fűszereket is adjuk hozzá.
A karfiolt szedjük rózsáira.
A sajtokat reszeljük le.
Vegyünk elő egy nagy tálat, akár egy jénait, öntsük bele a tejes keveréket, forgassuk hozzá a főtt tésztát és a karfiolrózsákat, valamint a reszelt cheddar sajtot.
Ha jénaiban kevertük össze az alapanyagokat, akkor maradhat abban minden, ha nem, hőálló edénybe vagy tepsibe öntsük a karfiolos tésztát.
A tészta tetejére szórjuk rá a mozzarellát.
Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és 25-35 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!