
Szaftos Stroganoff másként: húsgombóccal készül a fejedelmi fogás
A Stroganoffot biztosan nem kell bemutatnunk, ez a változat azonban egy különleges csavarral készül. Ezúttal a szaftos Stroganoffba bélszín helyett húsgombóc kerül.
Ez a recept attól lesz különleges, hogy a vékonyra szeletelt cukkinire krémfehér sajt, friss bébispenót és fekete-erdei sonka kerül! A kész tekercseket ezután paradicsomszószba fektetjük, meghintjük reszelt sajttal, és végül a sütőben aranybarnára sütjük.
A végeredmény egy szaftos, gazdag ízvilágú, mégis könnyed egytálétel lesz, amivel mindenkit az ujjaink köré csavarhatunk majd!
A cukkinit mossuk meg. Egy hámozó vagy zöldségszeletelő segítségével vágjuk hosszában vékony szeletekre, majd terítsük ki a szeleteket és itassuk fel a felesleges folyadékot konyhai papírtörlővel.
A gouda sajtot reszeljük le.
A krémhez aprítsuk nagyobb kockákra a fekete-erdei sonkát és a bébispenótot, majd keverjük össze egy tálban a parmezánnal és a krémfehér sajttal. Ezután fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
Helyezzük a cukkiniszeleteket hármasával egy vágódeszkára, úgy, hogy a szeletek fedjék egymást.
Egy tekercsbe körülbelül két evőkanál tölteléket helyezzünk, majd simítsuk el a cukkiniszeleteken és tekerjük fel őket.
Öntsük egy tepsibe a paradicsomszószt, helyezzük rá a töltött cukkinitekercseket, szórjuk meg a lereszelt gouda sajttal, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu