Sajtos krémmel töltött cukkinitekercs: paradicsomszósszal sül össze

2
Nyomtatás
toltott-cukkini2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha valami különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogást keresel a családi ebédre vagy vacsorára, ez a cukkinitekercs szuper választás lesz!

Ez a recept attól lesz különleges, hogy a vékonyra szeletelt cukkinire krémfehér sajt, friss bébispenót és fekete-erdei sonka kerül! A kész tekercseket ezután paradicsomszószba fektetjük, meghintjük reszelt sajttal, és végül a sütőben aranybarnára sütjük. 

A végeredmény egy szaftos, gazdag ízvilágú, mégis könnyed egytálétel lesz, amivel mindenkit az ujjaink köré csavarhatunk majd!

Sajtos krémmel töltött cukkinitekercs

toltott-cukkini

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 db cukkini
  • 100 g fekete-erdei sonka
  • 60 g bébispenót
  • 40 g parmezán
  • 100 g krémfehér sajt
  • 500 ml paradicsomszósz
  • 100 g gouda sajt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg. Egy hámozó vagy zöldségszeletelő segítségével vágjuk hosszában vékony szeletekre, majd terítsük ki a szeleteket és itassuk fel a felesleges folyadékot konyhai papírtörlővel.

A gouda sajtot reszeljük le.

A krémhez aprítsuk nagyobb kockákra a fekete-erdei sonkát és a bébispenótot, majd keverjük össze egy tálban a parmezánnal és a krémfehér sajttal. Ezután fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.

Helyezzük a cukkiniszeleteket hármasával egy vágódeszkára, úgy, hogy a szeletek fedjék egymást.

Egy tekercsbe körülbelül két evőkanál tölteléket helyezzünk, majd simítsuk el a cukkiniszeleteken és tekerjük fel őket.

Öntsük egy tepsibe a paradicsomszószt, helyezzük rá a töltött cukkinitekercseket, szórjuk meg a lereszelt gouda sajttal, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon