![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kukoricás tócsni rengeteg sajttal sütve: friss zöldfűszerekkel a legfinomabb
![kukoricás tócsni sajttal cover](https://kep.index.hu/1/0/4276/42769/427690/42769026_3264492_40d2c268dcd69bfcb83dd22a8ba894c4_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem kell kukoricaszezon ahhoz, hogy élvezhesd ezt a puha tócsnit, amelyből még a hús sem fog hiányozni.
A receptben konzervet vagy mirelitet írtunk, de ha szezonja lesz, természetesen használj ehhez a tócsnihoz friss kukoricát. Annak ellenére, hogy konzervkukoricából készül, a zöldfűszerek és az újhagyma miatt egészen tavaszi hangulata lesz.
A tócsni gyorsan elkészíthető és laktató étel. Az eredeti változat hagyományos krumpliból készül, de készítheted édesburgonyából is.
A kukorica és a sajt szuper páros, akár feltétként is működnek, tejszínes szósszal egy sima tésztát is fejedelmivé varázsolnak. Ugyanígy tócsnit is süthetsz belőlük, amelyet érdemes valamilyen mártogatóssal kínálni.
Sajtos-kukoricás tócsni
![kukoricás tócsni sajttal recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4276/42769/427690/42769070_3712ff62246721e8a8d6f6999da18fe5_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm kukorica (konzerv vagy mirelit)
- 50 gramm koriander (apróra vágva)
- 50 gramm újhagyma
- 1 evőkanál lime-lé
- 120 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 2 darab tojás (L-es)
- 60 milliliter tej
- 160 gramm reszelt sajt (gouda vagy cheddar)
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálba borítsuk bele a lecsepegtetett kukoricát. Adjuk hozzá a koriandert, az apróra vágott újhagymát és öntsük rá a lime levét.
Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojásokat.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd forgassuk össze a kukoricás keverékkel. Öntsük hozzá a felvert tojást, a tejet, és szórjuk bele a reszelt sajtot. Viszonylag sűrű masszát kell kapnunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egy kanállal vegyünk ki egy adagot a masszából, tegyük az olajba, és kicsit lapogassuk el. Tehetünk több adaggal is a serpenyőbe, csak ne érjenek össze. Süssük a tócsnik egyik oldalát 2-3 percig, majd óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük ugyanennyi ideig. Akkor jó, ha a szélük aranybarnára pirul. Szedjük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!