Kukoricás tócsni rengeteg sajttal sütve: friss zöldfűszerekkel a legfinomabb
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Nem kell kukoricaszezon ahhoz, hogy élvezhesd ezt a puha tócsnit, amelyből még a hús sem fog hiányozni.
A receptben konzervet vagy mirelitet írtunk, de ha szezonja lesz, természetesen használj ehhez a tócsnihoz friss kukoricát. Annak ellenére, hogy konzervkukoricából készül, a zöldfűszerek és az újhagyma miatt egészen tavaszi hangulata lesz.
A tócsni gyorsan elkészíthető és laktató étel. Az eredeti változat hagyományos krumpliból készül, de készítheted édesburgonyából is.
A kukorica és a sajt szuper páros, akár feltétként is működnek, tejszínes szósszal egy sima tésztát is fejedelmivé varázsolnak. Ugyanígy tócsnit is süthetsz belőlük, amelyet érdemes valamilyen mártogatóssal kínálni.
Sajtos-kukoricás tócsni
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm kukorica (konzerv vagy mirelit)
- 50 gramm koriander (apróra vágva)
- 50 gramm újhagyma
- 1 evőkanál lime-lé
- 120 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 2 darab tojás (L-es)
- 60 milliliter tej
- 160 gramm reszelt sajt (gouda vagy cheddar)
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálba borítsuk bele a lecsepegtetett kukoricát. Adjuk hozzá a koriandert, az apróra vágott újhagymát és öntsük rá a lime levét.
Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojásokat.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd forgassuk össze a kukoricás keverékkel. Öntsük hozzá a felvert tojást, a tejet, és szórjuk bele a reszelt sajtot. Viszonylag sűrű masszát kell kapnunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egy kanállal vegyünk ki egy adagot a masszából, tegyük az olajba, és kicsit lapogassuk el. Tehetünk több adaggal is a serpenyőbe, csak ne érjenek össze. Süssük a tócsnik egyik oldalát 2-3 percig, majd óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük ugyanennyi ideig. Akkor jó, ha a szélük aranybarnára pirul. Szedjük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Fotó: Getty Images