Kukoricás tócsni rengeteg sajttal sütve: friss zöldfűszerekkel a legfinomabb

kukoricás tócsni sajttal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem kell kukoricaszezon ahhoz, hogy élvezhesd ezt a puha tócsnit, amelyből még a hús sem fog hiányozni.

A receptben konzervet vagy mirelitet írtunk, de ha szezonja lesz, természetesen használj ehhez a tócsnihoz friss kukoricát. Annak ellenére, hogy konzervkukoricából készül, a zöldfűszerek és az újhagyma miatt egészen tavaszi hangulata lesz.

A tócsni gyorsan elkészíthető és laktató étel. Az eredeti változat hagyományos krumpliból készül, de készítheted édesburgonyából is.

A kukorica és a sajt szuper páros, akár feltétként is működnek, tejszínes szósszal egy sima tésztát is fejedelmivé varázsolnak. Ugyanígy tócsnit is süthetsz belőlük, amelyet érdemes valamilyen mártogatóssal kínálni.

Sajtos-kukoricás tócsni

kukoricás tócsni sajttal recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm kukorica (konzerv vagy mirelit)
  • 50 gramm koriander (apróra vágva)
  • 50 gramm újhagyma
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 120 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 2 darab tojás (L-es)
  • 60 milliliter tej
  • 160 gramm reszelt sajt (gouda vagy cheddar)
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálba borítsuk bele a lecsepegtetett kukoricát. Adjuk hozzá a koriandert, az apróra vágott újhagymát és öntsük rá a lime levét.

Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojásokat. 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd forgassuk össze a kukoricás keverékkel. Öntsük hozzá a felvert tojást, a tejet, és szórjuk bele a reszelt sajtot. Viszonylag sűrű masszát kell kapnunk. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egy kanállal vegyünk ki egy adagot a masszából, tegyük az olajba, és kicsit lapogassuk el. Tehetünk több adaggal is a serpenyőbe, csak ne érjenek össze. Süssük a tócsnik egyik oldalát 2-3 percig, majd óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük ugyanennyi ideig. Akkor jó, ha a szélük aranybarnára pirul. Szedjük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük