
Aranybarnára sült rántott csirkemell sajtos panírba forgatva: dobd fel a klasszikus receptet

Csak egy egészen kicsit tér el a hagyományostól ez a panír, mégis egészen más ízélményt kapsz, ha megkóstolod.
Ha elég ízesre pácolod a húst, akkor nyugodtan süsd sütőben, egyáltalán nem fog kiszáradni, kívül ropogós, belül pedig vajpuha végeredményt kapsz majd. Érdemes a húst csíkozni, sokkal jobban fog mutatni a tányéron is, és könnyebben is tudod majd enni, hiszen akár a kezedbe is foghatod.
A reszelt sajt még ropogósabbá teszi a panírt, a pác pedig arról gondoskodik, hogy ne hagyományos ízvilágot kapj. Ha szereted a csirkecsíkokat, próbáld ki a szezámmagos bundát is.
Sajtos panírba forgatott rántott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 600 gramm csirkemellfilé
- 1 teáskanál pirospaprika
- 120 gramm reszelt sajt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 darab tojás (M-es)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra, sózzuk, borsozzuk. Tegyük egy tálba, öntsük rá az olívaolajat és a szójaszószt, jól forgassuk össze, és hagyjuk legalább 15 percig állni, hogy a pác jól átjárja.
A tojásokat egy tálban verjük fel villával. Egy másik tányérban keverjük össze a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát és a pirospaprikát. A bepácolt csirkéket forgassuk meg először a tojásban, majd a sajtos keverékben. Nyomogassuk rá a panírt.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha kész, fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 15-20 percig, amíg a panír nem lesz ropogós.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!