Egyszerű rakott tészta rengeteg sajttal: aki eddig nem főzött, annak is menni fog

sajtosrtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem árt, ha az ember tud főzni, még ha nem is szeret a konyhában serénykedni, jó, ha legalább néhány fogást el tud készíteni.

A legjobb alapreceptek a tápláló tésztás ételek, melyek között jócskán vannak egyszerű receptek, ezeket jó, ha az ember el tudja magának készíteni.

Nagymamám gyakran szervezett közös főzéseket, hogy én és a testvérem ne legyünk elveszve a konyhában, tizenéves kamasz fejjel is ismerjünk olyan recepteket, amit akár suli után könnyen össze tudunk dobni, a későbbiekben pedig tudjunk az alapokra építeni. A rakott tésztával is így történt, megtanultuk a legegyszerűbb elkészítési formáját, amit az évek alatt továbbfejlesztettünk.

Ebben a rakott ételben 4 alapanyaggal dolgozunk: tészta, kétféle sajt és szalámi vagy sonka kell hozzá. "Diákételnek" is szokták nevezni, mert hihetetlenül egyszerű és gyorsan elkészül a finom, meleg rakottas. A receptet tovább lehet fejleszteni, például a felvágottat szaftos húsos ragura vagy izgalmas zöldségekre válthatjuk, a sajt mellé pedig besamelmártás is kerülhet.

Sajtos rakott tészta

sajtosrtct

Hozzávalók 6 személyre

  • 500 gramm tészta (penne, szarvacska)
  • 20 dekagramm cheddar sajt
  • 15 dekagramm mozzarella sajt
  • 20 dekagramm szalámi vagy sonka
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A sajtokat reszeljük le.

A tepsi vagy jénai alját enyhén kenjük ki olajjal, a tészta felét öntsük a tepsibe, szórjuk meg a sajt felével, tegyünk rá a szalámiból, végül fűszerezzük. Mehet rá a tészta másik fele, szórjuk meg a sajt másik felével, pakoljuk rá a szalámikat.

180 fokos sütőben 20-35 perc alatt süssük meg, akkor jó, ha a sajt szépen megolvad és kap egy kis színt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük