Mutatós, sajtos-sonkás húsrolád: az ízletes finomság meglepően egyszerűen készül

3
Nyomtatás
fcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Darált húsból fenséges egyben sült fasírtot lehet készíteni, amit érdemes sajttal és sonkával megtölteni, így a hús biztos, hogy nem szárad ki.

Az egyik legismertebb egyben sült fasírt a Stefánia szelet, amelynek a közepébe főtt tojást rejtenek - érdemes a hagyományos receptet újraálmodni és más formában is elkészíteni, például reszelt főtt tojással és sajttal. Ha azonban még különlegesebb fogást szeretnél készíteni, legyen a darált húsból húsrolád, amit pakolj tele mindenféle finomsággal - lehetőleg olyan alapanyagokat válassz, amelyektől szaftos lesz.

A darált húst is érdemes felturbózni, nem csak a tölteléket. A darálthoz keverj dinsztelt hagymát, fűszereket, nyers vagy pirított zöldségeket. Ha ennyivel nem éred be, akkor a hústekercset baconnel is betekerheted. Alufóliával takard le a húst, így süsd 40 percig, utána még 10-15 percig hagyd a sütőben. A szeletelésnél mindig várj egy kicsit, hogy kihűljön, úgy nem fog szétesni a hús. A látványos egyben sült fasírt az ünnepi asztalon is megállja a helyét, kínálj mellé krumplis köretet és salátát.

Sajtos-sonkás húsrolád

fct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm darált hús (disznó vagy marha)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 fej hagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 2 darab tojás
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet sajt
  • spenót
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát dinszteljük üvegesre.

A kaliforniai paprikát vágjuk apró kockákra.

A darált húst tegyük nagy keverőtálba, adjuk hozzá a dinsztelt hagymát és kaliforniai paprikát, utána szórjuk rá a fűszereket és a zsemlemorzsát, majd a tojást is üssük rá. Az egészet egy villa vagy a kezünk segítségével alaposan dolgozzuk egybe.

Egy nagyobb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a darált húsos masszát tegyük rá, kanál segítségével, egyenletesen oszlassuk el rajta.

A daráltra helyezzük rá a sonka- és a sajtszeleteket, valamint a spenótleveleket is, majd a sütőpapír segítségével az egészet szorosan tekerjük fel. A húsroládot 180 fokos előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süssük meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon