
Gombás melegszendvics metélőhagymával: rögtön dupla adaggal készítsd
Krémsajt, gomba és metélőhagyma keverékéből készül a csodás melegszendvicskrém, ami szó szerint eteti magát, olyan finom!
A melegszendvics egy tökéletes reggeli része lehet. Azonban, ha már unod a klasszikus recepteket, itt az ideje kipróbálni egy merészebb, a francia konyha ihlette változatot is. A náluk croque monsieur néven ismert melegszendvics mostani verziója a Monte Cristo nevet viseli, amelynek különlegessége, hogy lényegében rántott formában kerül a tányérra.
Amiben más, mint a többi melegszendvics, hogy felvert tojás és tej keverékébe mártják, majd olajban sütik ki, végül pedig még egy kis porcukorral is meghintik, ellensúlyozandó a sonka és a sajt sós ízét.
A szendvics készülhet egy és két szintesre, mi most utóbbinak mutatjuk a receptjét.
Két szelet kenyeret tegyünk egy vágódeszkára. Kenjünk meg őket majonézzel.
Az egyik majonézes szeletre tegyünk rá egy szelet sajtot és két szelet sonkát. Helyezzük rá a második szelet majonézes kenyeret (majonézes felével lefelé), majd kenjük meg egy kis mustárral a tetejét.
Tegyünk rá még két szelet sonkát és egy szelet sajtot, végül pedig a harmadik szelet kenyeret.
Óvatosan nyomkodjuk össze a szendvicset. Ezután vágjuk le a széleit, hogy a puha kenyérbelső jobban össze tudjon tapadni, ha szükséges, rögzítsük fogvájóval.
Az iménti lépéseket ismételjük meg még egyszer a maradék kenyérrel, sonkával és sajttal, hogy két szép szendvicset kapjunk.
Egy kis tálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, sót és borsot.
Melegítsünk elő egy közepes serpenyőt alacsony lángon. Adjuk hozzá a vajat, és várjuk meg, amíg szépen felolvad.
Közben mártsuk bele a szendvicset a tojásos keverékbe, majd tegyük bele a vajas serpenyőbe, és kb. 4-6 perc alatt, egyszer megfordítva, süssük készre.
A kész szendvicset tegyük papírtörlőre, majd ha lecsepegett róla a felesleges zsiradék, tegyük tányérra.
Díszítésként és ízlés szerint hintsük meg porcukorral – akár lekvárral is ehetjük –, és tálaljuk melegében.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu