Sajttal és sonkával töltött melegszendvics: tojásos bundában sül

2
Nyomtatás
sajtos-sonkas-melegszendvics
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus sajtos-sonkás melegszendvicset alapul véve, ezúttal a francia croque monsieur egyik izgalmas változatát mutatjuk meg.

A melegszendvics egy tökéletes reggeli része lehet. Azonban, ha már unod a klasszikus recepteket, itt az ideje kipróbálni egy merészebb, a francia konyha ihlette változatot is. A náluk croque monsieur néven ismert melegszendvics mostani verziója a Monte Cristo nevet viseli, amelynek különlegessége, hogy lényegében rántott formában kerül a tányérra.

Amiben más, mint a többi melegszendvics, hogy felvert tojás és tej keverékébe mártják, majd olajban sütik ki, végül pedig még egy kis porcukorral is meghintik, ellensúlyozandó a sonka és a sajt sós ízét.

Sajttal és sonkával töltött melegszendvics

sajtos-sonkas-melegszendvics-recept

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 6 szelet kenyér
  • 4 ek. majonéz
  • 4 szelet sajt
  • 8 szelet sonka
  • 2 tk. mustár
  • 120 ml tej
  • 4 db tojás
  • 4 ek. vaj
  • 2 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A szendvics készülhet egy és két szintesre, mi most utóbbinak mutatjuk a receptjét. 

Két szelet kenyeret tegyünk egy vágódeszkára. Kenjünk meg őket majonézzel.

Az egyik majonézes szeletre tegyünk rá egy szelet sajtot és két szelet sonkát. Helyezzük rá a második szelet majonézes kenyeret (majonézes felével lefelé), majd kenjük meg egy kis mustárral a tetejét.

Tegyünk rá még két szelet sonkát és egy szelet sajtot, végül pedig a harmadik szelet kenyeret.

Óvatosan nyomkodjuk össze a szendvicset. Ezután vágjuk le a széleit, hogy a puha kenyérbelső jobban össze tudjon tapadni, ha szükséges, rögzítsük fogvájóval.

Az iménti lépéseket ismételjük meg még egyszer a maradék kenyérrel, sonkával és sajttal, hogy két szép szendvicset kapjunk.

Egy kis tálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, sót és borsot.

Melegítsünk elő egy közepes serpenyőt alacsony lángon. Adjuk hozzá a vajat, és várjuk meg, amíg szépen felolvad.

Közben mártsuk bele a szendvicset a tojásos keverékbe, majd tegyük bele a vajas serpenyőbe, és kb. 4-6 perc alatt, egyszer megfordítva, süssük készre.

A kész szendvicset tegyük papírtörlőre, majd ha lecsepegett róla a felesleges zsiradék, tegyük tányérra.

Díszítésként és ízlés szerint hintsük meg porcukorral – akár lekvárral is ehetjük –, és tálaljuk melegében.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon