Palacsinta Cordon Bleu, avagy a sajt és a sonka harmóniája palacsintába tekerve

Sajttal-sonkával töltött rántott palacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy némiképp rosszmájú megjegyzés szerint a magyar étel akkor jó, ha kirántjuk. Nem csak a húst, igazából bármit. Valljuk be, a rántott ételek, ha jól vannak elkészítve, igenis nagyon finomak.

A palacsinta csak finom lehet, akár édesen, akár sósan esszük. Vasárnapi ebédek elengedhetetlen desszertje, de főételnek is megállja a helyét, ha hortobágyiként készítjük.

A palacsintatészta mindenképpen töltelékért kiált, ezzel a sonkával-sajttal megpakolt változattal biztos nagy sikert aratunk a rántott ételek kedvelői körében. Ehhez még kés-villa sem kell, csak vegyük a kezünkbe, majd harapjuk, mint egy szendvicset. 

Sajttal-sonkával töltött rántott palacsinta

Sajttal-sonkával töltött rántott palacsinta recept

Hozzávalók 12 darabhoz

Tészta

  • 250 gramm liszt
  • 300 milliliter tej
  • 300 milliliter szódavíz
  • 1 darab tojás
  • 1 csipet

Töltelék

  • 12 szelet szendvicssonka
  • 300 gramm sajt
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors

Panírozáshoz

  • 3 darab tojás
  • 150 gramm liszt
  • 150 gramm zsemlemorzsa
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit keverjük össze, és klasszikus módon süssünk belőle palacsintát.  A kisütött palacsintára reszeljük rá a szerecsendiót és enyhén szórjuk meg durvára őrölt borssal. Helyezzük rá a sonkaszeleteket, és a közepére tegyünk  3-4 dkg reszelt sajtot. A palacsintákat hajtogassuk négyszögletes formájúra, és a szokott módon, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben panírozzuk be a batyukat. 

Körülbelül 170 fokos olajban süssük őket aranybarnára. 

Ha tartalmasabb, laktatóbb főételre vágyunk, készítsünk klasszikus Cordon Bleut csirkemellből

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük