
Palacsinta Cordon Bleu, avagy a sajt és a sonka harmóniája palacsintába tekerve

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós csicseriborsós laposkenyér: alig valamiből készül

Retró, sós, édes és töltött kiflik egy helyen: mindenki megtalálja a kedvére valót

Édesburgonyás-narancsos kuglóf: szaftos, rostban gazdag desszert

Fokhagymás-sajtos gombafejek: sütőben pirulnak ropogósra

Magyaros krumplileves húsgombóccal: ebből biztos a repeta
Egy némiképp rosszmájú megjegyzés szerint a magyar étel akkor jó, ha kirántjuk. Nem csak a húst, igazából bármit. Valljuk be, a rántott ételek, ha jól vannak elkészítve, igenis nagyon finomak.
A palacsinta csak finom lehet, akár édesen, akár sósan esszük. Vasárnapi ebédek elengedhetetlen desszertje, de főételnek is megállja a helyét, ha hortobágyiként készítjük.
A palacsintatészta mindenképpen töltelékért kiált, ezzel a sonkával-sajttal megpakolt változattal biztos nagy sikert aratunk a rántott ételek kedvelői körében. Ehhez még kés-villa sem kell, csak vegyük a kezünkbe, majd harapjuk, mint egy szendvicset.
Sajttal-sonkával töltött rántott palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta
- 250 gramm liszt
- 300 milliliter tej
- 300 milliliter szódavíz
- 1 darab tojás
- 1 csipet só
Töltelék
- 12 szelet szendvicssonka
- 300 gramm sajt
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Panírozáshoz
- 3 darab tojás
- 150 gramm liszt
- 150 gramm zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük össze, és klasszikus módon süssünk belőle palacsintát. A kisütött palacsintára reszeljük rá a szerecsendiót és enyhén szórjuk meg durvára őrölt borssal. Helyezzük rá a sonkaszeleteket, és a közepére tegyünk 3-4 dkg reszelt sajtot. A palacsintákat hajtogassuk négyszögletes formájúra, és a szokott módon, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben panírozzuk be a batyukat.
Körülbelül 170 fokos olajban süssük őket aranybarnára.
Ha tartalmasabb, laktatóbb főételre vágyunk, készítsünk klasszikus Cordon Bleut csirkemellből.
Fotó: Street Kitchen