Rengeteg sajttal sült Hasselback-kenyér – Kívül ropogós, belül foszlós

hasselback bread cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha rajongsz a sajtos melegszendvicsért, akkor érdemes új formában kipróbálni a kedvenced, a Hasselback-módszer nem csak krumplival működik.

Nálunk a sajtos és a sonkás melegszendvics a reneszánszát éli, egy héten akár többször is készítek. Azért, hogy ne legyen unalmas, érdemes néha más formában sütni, például serpenyőben, emeletesen, olajban. A szendvicsrajongóknak érdemes ezeket a variációkat is kipróbálniuk. 

A Hasselback-módszer, vagyis amikor kis vájatokat, úgynevezett zsebeket vágsz, amit betöltesz, nemcsak csirkével, hanem krumplival és ebben az esetben kenyérrel is működik. A pékáru lehet fehér vagy barna, az a lényeg, hogy franciakenyér-típust válassz. Sajtból is bármilyet használhatsz, próbáld ki az alábbi háromsajtos verziót, vagy töltsd meg a zsebeket camembert-rel.

Hasselback-kenyér

hasselbackkenyér

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab francia kenyér
  • 60 milliliter extraszűz olívaolaj
  • 60 gramm vaj (olvasztott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • 1 teáskanál petrezselyem (apróra vágva)
  • 50 gramm mozzarella
  • 120 gramm reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
  • 40 gramm parmezán (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit terítsünk le fóliával. 

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a vajat, az összenyomott fokhagymát, a sót, a borsot és az apróra vágott petrezselymet. 

A kenyeret vagdossuk be nagyjából 2-3 centimétereként úgy, hogy ne vágjuk el teljesen, majd kenjük meg az olajos keverékkel.

A mozzarellát szeleteljük fel. A zsebekbe dugdossunk mindháromféle sajtból. Takarjuk le fóliával a kenyeret.

Süssük 20 percig, ekkor vegyük le a fóliát, és süssük további 5-10 percig, amíg a teteje ropogósra nem sül. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük