Hasselback csirkemell paradicsommal és sajttal töltve – Könnyen összedobható fenséges fogás

hcspbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mit főzzek ma? Naponta feltett kérdés, amelyre sosem könnyű a válasz, főleg akkor nem, ha az ember nagycsaládban él.

Hiszen mindenki mást szeret és mindig akad egy válogatós, akinek nehéz a kedvében járni. Ilyen helyzetekben a csirke a nyerő választás, szinte mindenki kedveli, könnyedén beszerezhető és nagyon változatosan tudjuk elkészíteni. Persze akadnak olyanok, akik szerint a csirkemell száraz, nem lehet belőle szaftos fogásokat összedobni. Nos, én ezzel nem értek egyet, és rögtön mutatok is egy olyan receptet, amiért a család minden tagja oda- és visszalesz.

A hasselback bevagdosásos módszert nem csak krumplinál érdemes alkalmazni, a csirkemellfilén is alakíthatunk ki zsebeket, amelyekbe azt teszünk, amit csak szeretnénk. A nyári ízeknél maradva az egyik kedvenc salátám, a caprese alapanyagait - paradicsom és sajt - rejtem a vágásokba, tálalásnál pedig friss fűszernövényekkel szórom meg, bazsalikommal vagy petrezselyemmel. Könnyű, mégis tartalmas fogás, amely mellé bőven elég egy ropogós saláta vagy rizs.

Hasselback csirkemell

hcspbsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 30 dekagramm paradicsom
  • 30 dekagramm sajt
  • 1 csokor bazsalikom vagy petrezselyem
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zúzott fokhagymát 2-3 evőkanál olajjal elkeverjük.

A megmosott csirkemelleket bevagdossuk, sóval, borssal ízesítjük, majd megkenjük a fokhagymával. A kialakított zsebekbe felkarikázott paradicsomot és darabokra vágott vagy reszelt sajtot teszünk, tűzálló tálban, 180 fokon 30-45 perc alatt megsütjük a húst. Tálalásnál finomra vágott bazsalikommal vagy petrezselyemmel szórjuk meg, rizs vagy saláta mellé kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük