Percek alatt készül a világ legfinomabb sajtos melegszendvicse, ráadásul serpenyőben
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Fáradt vagy és éhes? Ez a serpenyőben készült sajtos, sonkás szendvics a legjobb barátod lesz!
Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ellen tudott volna állni egy hívogató melegszendvicsnek, ami épp a sütőből, forrón és sajtosan kerül tálalásra. Már az illatától megjön az ember étvágya, viszont a mohóság balesettel járhat, hisz a legtöbben gondolkodás nélkül nagyot harapnak a forró, ropogós szendvicsbe, így pedig elkerülhetetlen a szájpadlás leégetése.
A legtöbb otthoni melegszendvicsrecept sütőben készül, amit hűvösebb időkben kifejezetten jólesik elkészíteni, viszont nem éppen idő- és enegiatakarékos megoldás.
Monte Cristo
Az amerikaiknak van egy kedvenc melegszendvicse, a Monte Cristo, melynek kétféle változata hódít, mindkét variáció serpenyőben készül. Az egyiket tojásbundában sütjük, a belsejébe sonkát és sajtot töltünk. Olyan, mintha töltött bundáskenyeret ennénk. A másik tojás nélkül készül, ropogós, aranybarna külső résszel, ha felvágjuk, a folyós sajt és sonka visz kísértésbe. Ez a sajtos finomság készülhet két vagy három szelet kenyérből, bármelyik mellett is döntünk, ütős élményben lesz részünk.
Érhetünk haza kimerülten a munkából, ez a szendvics a legjobb barátunk lesz, csupán pár alapanyag, egy serpenyő és 10 perc, ennyi kell egy jó melegszendvicshez.
Monte Cristo melegszendvics
Hozzávalók 1 személyre
- 4 szelet sonka
- 20 dekagramm trappista sajt reszelve
- 3 szelet toast kenyér
- ízlés szerint vaj (a kenéshez)
- ízlés szerint majonéz
Elkészítés:
Fogunk egy szelet kenyeret, majonézzel megkenjük, 2 szelet sonkát és sajtot teszünk rá. A tetejére majonézzel megkent kenyeret teszünk, majd a tetőt szintén megkenjük majonézzel, a maradék két szelet sonkát rátesszük, jöhet a bőséges reszelt sajt, majd a tetejét ismét majonézzel megkent kenyérrel zárjuk.
Az emeletes szendvics tetejét bőségesen megkenjük vajjal, forró serpenyőbe helyezzük, a vajjal megkent oldalával kerüljön a serpenyőbe. Míg sütjük, az üres tetőt is vajazzuk, közben ügyeljünk rá, hogy a szendvics egyben maradjon, ne essen szét, egy nagy forgatókanál a segítségünkre lehet. A forgatókanál abban is segíthet, hogy óvatosan nyomkodva, kissé kilapítsuk. Ügyeljünk rá, hogy a szendvics széleit is megsüssük, pár perc alatt elérhetjük a tökéletes aranybarna színt, ha kész az egyik fele, fordítsuk meg, azt is süssük szép pirosra. Felvágva tálaljuk a sonkával, sajttal töltött serpenyős melegszendvicset.
Fotó: Getty Images