Percek alatt készül a világ legfinomabb sajtos melegszendvicse, ráadásul serpenyőben

serpenyősszendvicseredeticover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fáradt vagy és éhes? Ez a serpenyőben készült sajtos, sonkás szendvics a legjobb barátod lesz!

Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ellen tudott volna állni egy hívogató melegszendvicsnek, ami épp a sütőből, forrón és sajtosan kerül tálalásra. Már az illatától megjön az ember étvágya, viszont a mohóság balesettel járhat, hisz a legtöbben gondolkodás nélkül nagyot harapnak a forró, ropogós szendvicsbe, így pedig elkerülhetetlen a szájpadlás leégetése.

A legtöbb otthoni melegszendvicsrecept sütőben készül, amit hűvösebb időkben kifejezetten jólesik elkészíteni, viszont nem éppen idő- és enegiatakarékos megoldás.

Monte Cristo

Az amerikaiknak van egy kedvenc melegszendvicse, a Monte Cristo, melynek kétféle változata hódít, mindkét variáció serpenyőben készül. Az egyiket tojásbundában sütjük, a belsejébe sonkát és sajtot töltünk. Olyan, mintha töltött bundáskenyeret ennénk. A másik tojás nélkül készül, ropogós, aranybarna külső résszel, ha felvágjuk, a folyós sajt és sonka visz kísértésbe. Ez a sajtos finomság készülhet két vagy három szelet kenyérből, bármelyik mellett is döntünk, ütős élményben lesz részünk. 

Érhetünk haza kimerülten a munkából, ez a szendvics a legjobb barátunk lesz, csupán pár alapanyag, egy serpenyő és 10 perc, ennyi kell egy jó melegszendvicshez.

Monte Cristo melegszendvics

serpenyősszendvicseredetict

Hozzávalók 1 személyre

  • 4 szelet sonka
  • 20 dekagramm trappista sajt reszelve
  • 3 szelet toast kenyér
  • ízlés szerint vaj (a kenéshez)
  • ízlés szerint majonéz
Recept idők

Elkészítés:

Fogunk egy szelet kenyeret, majonézzel megkenjük, 2 szelet sonkát és sajtot teszünk rá. A tetejére majonézzel megkent kenyeret teszünk, majd a tetőt szintén megkenjük majonézzel, a maradék két szelet sonkát rátesszük, jöhet a bőséges reszelt sajt, majd a tetejét ismét majonézzel megkent kenyérrel zárjuk.

Az emeletes szendvics tetejét bőségesen megkenjük vajjal, forró serpenyőbe helyezzük, a vajjal megkent oldalával kerüljön a serpenyőbe. Míg sütjük, az üres tetőt is vajazzuk, közben ügyeljünk rá, hogy a szendvics egyben maradjon, ne essen szét, egy nagy forgatókanál a segítségünkre lehet. A forgatókanál abban is segíthet, hogy óvatosan nyomkodva, kissé kilapítsuk. Ügyeljünk rá, hogy a szendvics széleit is megsüssük, pár perc alatt elérhetjük a tökéletes aranybarna színt, ha kész az egyik fele, fordítsuk meg, azt is süssük szép pirosra. Felvágva tálaljuk a sonkával, sajttal töltött serpenyős melegszendvicset.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük