Sajttal töltött jalapeno ropogós panírban: a legjobb mexikói street food

jalapeno2cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mexikó a tüzes, vagány ételek hazája, a legegyszerűbb dolgokból is képesek elképesztő ízeket, látványos elemeket a tányérra varázsolni.

A mexikóiak imádják a csípős ízeket, tüzesebb paprikákból bőven van választék, amiket bátran, nagyon változatosan használnak fel - ott van például a jalapeno, amely igen kedvelt alapanyag, ezért rengeteg módon készítik, megmutatva a csípős paprika sokoldalúságát.

Az egyik legnépszerűbb jalapenós előételt sajttal töltik, majd ropogós panírt kap, hogy aztán bő, forró olajban aranybarnára süljön. A nyelvégető paprika magházát, erezetét lehetőségünk szerint távolítsuk el - a legjobb megoldás, ha levágjuk a paprika végét, majd egy kanál vége vagy kés segítségével kapjuk ki ezeket a részeket, ez azért is szükséges, hogy meg tudjuk tölteni.

Az így készült paprikákat gyakran árulják Mexikóban utcai árusok, főleg piacokon nagyon népszerű. A kívül ropogós, belül szaftos és kellemesen csípős falatokat mi is el tudjuk otthon készíteni, igaz, kissé időigényes és nem árt vigyázni a magház eltávolításánál, mert könnyedén sérülést okozhat, ajánlott kesztyűt húzni töltött jalapeno készítésénél. Az izgalmas falatok mellé kínáljunk mártogatóst, úgy lesz részünk igazán ütős élményben.

Sajttal töltött jalapeno

jalapeno2ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 12 darab jalapeno
  • 12 kocka cheddar
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, a végeiket levágjuk, egy kanál végének segítségével a magházat kikapjuk - így máris tudjuk töltelékkel gazdagítani a jalapenókat.

A magház helyére kockázott vagy reszelt sajtot teszünk, a megtöltött paprika levágott részét fogpiszkáló segítségével visszaillesztjük.

A töltött paprikák klasszikus liszt, tojás és zsemlemorzsás panírt kapnak (annyit használjunk a hármasból, amennyit a paprika felvesz), majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket, tálalásnál a fogpiszkálókat eltávolítjuk, mártogatóst kínáljunk mellé.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük