Barackos-málnás morzsasüti: krémes, édes lekvár lesz a gyümölcsből
Elronthatatlan a morzsasüti receptje, ezt az édességet azok fogják különösen szeretni, akik a több töltelékben és kevesebb tésztában hisznek.
Neked is mondták már, mikor házi sütivel lepted meg a vendégeidet, hogy nem rossz ez a recept, de kár, hogy csak a tetején van gyümölcs? Vagy azt, hogy túl sok a tészta, esetleg száraz? Ha igen, mindenképp próbáld ki az alábbi kevert tésztás sütit, nagyon egyszerűen készül, de van benne egy kis csavar.
A barack ugyanis nemcsak az édesség tetején kap helyet, hanem a tésztájában is, méghozzá püré formájában. Ezzel nemcsak finomabb lesz a sütid, de sokkal puhább és szaftosabb is, napokig nem fog kiszáradni. Ha nem hiszed, járj utána!
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral vagy vajazzunk ki egy 23 centis tortaformát.
A sárgabarackot mossuk meg, felezzük el, a magot távolítsuk el.
A barack felét turmixoljuk össze a citromlével, míg egészen pépes nem lesz. A barack másik felét vágjuk szeletekre.
Közben a tésztához a vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a vaníliakivonatot is keverjük el benne.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, közben keverjük bele a barackpürét is.
A tésztát öntsük az előkészített formába, majd rendezzük el a tetején a barackszeleteket. Toljuk a sütőbe 50-55 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a teteje már barna, de a közepe még nyers, fedjük le alufóliával, úgy süssük tovább.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu