Hűsítő sárgadinnyés desszert: fűszeres narancssziruppal kínáld

Sargadinnye-desszert-1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sárgadinnye önmagában is egy igazi kuriózum a gyümölcsök között, hiszen íze, színe és illata valamennyi érzékszervünket rabul ejti. Ezzel a fűszeres sziruppal tedd még ellenállhatatlanabbá!

A sárgadinnye a nyár egyik legfantasztikusabb gyümölcse, jó hidegen fogyasztva pedig még a kánikula ellen is felveheted vele a harcot. Érdemes minél többet enned ebből a vitamin- és rostdús finomságból, hiszen csak ebben az időszakban találsz igazán zamatos darabokat.

Ha pedig valódi ínyenc vagy, akkor készítsd el hozzá ezt a gyömbéres öntetet, amely még inkább kihozza belőle a gazdag aromákat, és színesíti az összhatást. A szirupot akár 1-2 nappal korábban is összeállíthatod, így ha megkívánsz pár szelet hűsítő dinnyét, csak vedd ki a hűtőből, és locsold a tányérodra.

Sárgadinnyés desszert

Sargadinnye-desszert

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db közepes sárgadinnye
  • 0.5 darab narancs leve
  • 2 ek méz vagy más édesítő
  • 3 db egész szegfűszeg
  • 3 csík narancshéj
  • 2 ek friss, apróra vágott gyömbér
  • 2 szelet narancs
  • néhány mentalevél
Recept idők

Elkészítés:

A sziruphoz facsarjunk ki egy fél narancsot, és a mézzel együtt kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a szegfűszeget, a narancshéjat és az apróra vágott gyömbért, és alacsony hőfokon főzzük 5 percig. Vegyük le a tűzről, szedjük ki a narancshéjat, és tegyük hűtőbe a szószt. Hagyjuk állni legalább 1 órát, így a keverék kellemes szirupos állagúra sűrűsödik.

Eközben hámozzuk meg és magozzuk ki a dinnyét, szeleteljük fel, majd helyezzük tányérra. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk a gyümölcsre a fűszeres szirupot. Mentalevelekkel és narancsszeletekkel díszítsük.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük