Selymes sárgarépa-krémleves ropogós mandulával – A színe is elcsábít

sárgarépa krémleves mandulával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az igazán ropogós és friss sárgarépából készül a legfinomabb krémleves.

A sárgarépa az a zöldség, amit mindenki szeret. Amellett, hogy nyersen is ízletes, roppanós és egészséges, nagyon sokféleképpen felhasználható, elkészíthető. Egyszerű köretként is megállja a helyét, de én például nagyon szeretem a belőle készült főzeléket is.

Az utóbbi időben előnyben részesítem a leveseket, így most krémleves készült a répából, és hogy még intenzívebb és izgalmasabb legyen az összhatás, egy kis mandulát kevertem bele. 

Sárgarépa-krémleves mandulával

sárgarépa krémleves mandulával recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 fej hagyma
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 900 gramm sárgarépa
  • 50 gramm mandula (hámozott)
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 100 milliliter tejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra. A sárgarépát karikázzuk fel. 

Egy lábasban olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet, dinszteljük körülbelül 10 percig. Tegyük bele a sárgarépát, a mandulaforgácsokat és öntsük rá az alaplevet, majd forraljuk fel. Ha forr, vegyük le az erősséget, főzzük 25-30 percig, amíg a sárgarépa megpuhul. 

Botmixerrel pépesítsük, majd öntsük hozzá a tejszínt. Tejszín helyett használhatunk kókuszitalt is, csak számítsunk rá, hogy a kókusz elég intenzív ízt ad a levesnek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Ropogós manduladarabokkal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük