
Különleges, krémes avokádómajonéz: eteti magát, olyan finom
A tápláló zöld gyümölcsből ínycsiklandó majonéz készíthető, amely rengetegféle étel mellé illik. Tedd szendvicsbe, kínáld hús vagy sült krumpli mellé, és még salátával is egybeforgathatod!
Az avokádó az utóbbi években egyre népszerűbb alapanyag, ami nem csoda, hiszen sokoldalúan felhasználható a konyhában, legyen szó salátákról, szendvicsekről, pürékről vagy akár desszertekről.
A tökéletes avokádókrém titka az érett avokádóban rejlik. Rendkívül sok receptvariációja létezik, azonban néha nem árt leegyszerűsíteni a hozzávalók listáját, így egy gyorsan elkészíthető, letisztult krémet kapsz. Amit pedig semmiképp ne hagyj ki az összetevőkből az avokádón kívül, az a lila hagyma, a paradicsom és a citrom vagy a lime. Ízlés szerint fokozhatod még az ízélményt friss korianderrel is!
Az avokádókat vágjuk ketté egy kés segítségével, majd vegyük ki a magokat és kanalazzuk ki a belsejüket.
Helyezzük bele egy tálba, és egy villa segítségével dolgozzuk pürés állagúra.
A paradicsomot mossuk meg, a lila hagymát tisztítsuk meg, mindkét zöldséget karikázzuk fel, majd vágjuk apró kockákra.
Adjuk hozzá az avokádóhoz a felkockázott paradicsomot és lila hagymát, végezetül ízesítsük a lime levével és ízlés szerint fűszerezzük sóval, illetve borssal.
Az elkészült avokádókrémet akár azonnal is fogyaszthatjuk, de ha szeretnénk, hogy az ízek jobban összeérjenek, 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Tálaljuk kovászos pirítóssal.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu