Selymes és lágy zellerkrémleves, nemcsak zellerimádóknak
Meleg vacsora 25 perc alatt

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Megfigyelésem szerint a zeller iránt kétféleképpen éreznek az emberek, vannak, akik imádják, és vannak, akik még a szagát sem képesek elviselni. Szintén a saját népi megfigyelésem szerint, ez azonban az életünk során nagyot változhat, leginkább egy kellemes élmény hatására. Ez a leves alighanem az lesz.

A krémlevesek roppant hálás dolgok: kevés munkával tudunk tápláló, egészséges, és meleg ételt készíteni, amit általában mindenki szeret. Sőt, aki nem szereti, annak is simán el lehet adni, mivel lehet bele reszelt sajtot, vagy pirított magvakat szórni.

Az eljárás ennél a levesnél is az általános krémleves receptet követi, amit érdemes megjegyezni: a fő hozzávalót, ami ezúttal egy zsenge, illatos zellergumó, felkockázzuk, hozzáadunk egy szintén kockákra vágott burgonyát, ami nemcsak az ízét lágyítja, hanem sűríti is, és fél-egy hagymát, és, ha gondoljuk fűszerezzük. Mi most paradicsomlevet teszünk bele. Ha minden puhára főtt, teszünk bele tejszínt vagy tejfölt, belenyomjuk a botmixert, és már kész is a leves.

Könnyű vacsorának is beválik

Ahogy a legtöbb krémlevesnek, a zellerkrémnek is jó barátja a sajtos pirítós. Így, együtt tálalva meg is oldottuk a vacsora kérdést - másnap pedig elvihetjük a maradék levest a munkahelyünkre.

Paradicsomos zellerkrémleves

Celery cream soup with tomato sauce

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab zellergumó
  • 1 darab burgonya
  • 1.5 liter víz
  • 1 kávéskanál
  • 1 deciliter paradicsomlé
  • 1.5 deciliter tejszín vagy tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A zellert és a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymát is, csak úgy slendriánul darabolva, sózzuk, felengedjük vízzel, és feltesszük főni.

Menet közben hozzáadjuk a paradicsomlevet.

Amikor megpuhultak a zöldségek, elzárjuk a hőforrást. Hozzáadjuk a leveshez a tejszínt vagy a tejfölt és botmixerrel pépesítjük. Kész a leves.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük