
Egyszerű, selymes krumplileves tejszínnel és petrezselyemmel megbolondítva

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Krémsajttal töltött jalapeño paprika: pirosra sült bacon öleli körbe

Könnyed, pufi felhőpalacsinta: joghurtos a légies tészta

Isteni tojásos pite tortillalapból: cottage cheese teszi krémessé

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét
Az egyszerű, varázslatosan selymes burgonyalevest a sok-sok fokhagyma teszi elképesztően finommá.
Szereted a klasszikus krumplilevest, amelybe zeller és pirospaprika is kerül? Mamám gyakran készítette, nekem azonban, bármennyire is szeretem a burgonyát, nem volt a szívem csücske. Nem azért, mert ne lett volna finom, nagyon is az volt, csak nekem túl unalmas, más formában készítve sokkal jobb is lehetne.
A krémlevesek sokkal közelebb állnak a szívemhez, több receptet is kipróbáltam krumpliból, de ez az egyszerű, krémes burgonyaleves, amelybe alig kerül valami, lett a kedvencem. Gyorsan szervírozható, bátran variálható leves. A tetejére frissen őrölt bors és finomra vágott petrezselyem kerül, de akár ropogós baconkockákkal is feldobhatod a melengető fogást.
Selymes krumplileves

Hozzávalók 4 személyre
- 700 gramm burgonya
- 500 milliliter tej
- 500 milliliter víz
- 3 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 marék petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra.
2 evőkanál vajat tegyünk egy lábasba és kezdjük el felolvasztani, majd tegyük bele a finomra vágott fokhagymát, barnulásig pirítsuk, majd adjuk hozzá a krumplikockákat. Ezután 1 bögre vízzel öntsük fel a krumplit, így épp csak annyi folyadék kerül rá, amennyiben párolódik. Tegyünk fedőt a fazékra és 10 percig főzzük, majd öntsünk rá még 1 bögre vizet.
Amikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük, öntsük rá a tejet, adjunk hozzá még 1 evőkanál vajat és keverjük krémesre. Ha szükségesnek érezzük, öntsünk hozzá még tejet, hogy az ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen. Sóval, borssal ízesítsük, rottyanásig főzzük, majd petrezselyemmel (szárított is lehet) vagy finomra aprított újhagymával szórjuk meg.
Fotó: Getty Images