Selymes, tejszínes vargányakrémleves: krémsajt teszi különlegessé

3
Nyomtatás
Vargányakrémleves cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rendkívül aromás vargányából pompás krémleves készül borsikafűvel és kakukkfűvel ízesítve. A selymes textúráról pedig a krémsajt és a tejszín párosa gondoskodik.

A krémleveseket általában mindenki szereti. Ilyen formában még azok a zöldségek is jobban csúsznak, melyeknek nincs nagy sikerük, főleg a gyerekek körében. A krémlevesek nagy érdeme még a sok közül, hogy bögrében is lehet szürcsölni, vagy úriasan tálalni, akár ünnepnapokra, családi ebédekre.

Ha valamilyen különleges levessel készülnél a legközelebbi családi ebédre, akkor a vargányakrémleves tökéletes választás. Csodásan selymes és nagyon aromás. A leves krutonnal is nagyszerű, de pirított gombával is kínálhatod.

Selymes vargányakrémleves

Vargányakrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 3 fej vargányagomba (közepes)
  • 2 közepes darab krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 liter alaplé vagy víz
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg. Ezután keverjük hozzá a gombákat (ha szeretnénk, tegyünk belőle félre keveset, a tálalásnál lepirítva jól jöhet), és 10 percig pirítsuk. Amikor ez megvan, keverjük hozzá a közepes kockákra vágott krumplit. Keverjük át sóval, borssal, kakukkfűvel, borsikafűvel, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével.

A tejszínt és a krémsajtot keverjük simára, és a leves főzővizéből is adjunk hozzá 1-2 merőkanálnyit.

Amikor a krumpli megpuhult, akkor botmixerrel pürésítsük a levest. Ezután a tejszínes keveréket adjuk hozzá, és forraljuk egybe.

A levest kínáljuk pirított kenyérkockákkal, pirított baconnel vagy pirított gombával.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon