A 10 legfinomabb krémleves receptje: hűvös őszi napokon nagyon jól fognak esni
Sűrűek, laktatóak, ráadásul felmelegítenek a hideg napokon az alábbi krémlevesek, sok munkád egyikkel sem lesz, érdemes kipróbálni őket.
A krémleveseket általában mindenki szereti. Ilyen formában még azok a zöldségek is jobban csúsznak, melyeknek nincs nagy sikerük, főleg a gyerekek körében. A krémlevesek nagy érdeme még a sok közül, hogy bögrében is lehet szürcsölni, vagy úriasan tálalni, akár ünnepnapokra, családi ebédekre.
Ha valamilyen különleges levessel készülnél a legközelebbi családi ebédre, akkor a vargányakrémleves tökéletes választás. Csodásan selymes és nagyon aromás. A leves krutonnal is nagyszerű, de pirított gombával is kínálhatod.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg. Ezután keverjük hozzá a gombákat (ha szeretnénk, tegyünk belőle félre keveset, a tálalásnál lepirítva jól jöhet), és 10 percig pirítsuk. Amikor ez megvan, keverjük hozzá a közepes kockákra vágott krumplit. Keverjük át sóval, borssal, kakukkfűvel, borsikafűvel, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével.
A tejszínt és a krémsajtot keverjük simára, és a leves főzővizéből is adjunk hozzá 1-2 merőkanálnyit.
Amikor a krumpli megpuhult, akkor botmixerrel pürésítsük a levest. Ezután a tejszínes keveréket adjuk hozzá, és forraljuk egybe.
A levest kínáljuk pirított kenyérkockákkal, pirított baconnel vagy pirított gombával.
Fotó: Getty Images