Selymes, almás zellerkrémleves: ropogós dió dobja fel

Selymes almás zellerkrémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az illatos almakrémleves melegen és hidegen is finom, csábító állagát a habtejszínnek köszönheti.

A gyümölcsleves nem csak nyáron aktuális, az őszi, téli időben is jólesik. A szezon egyik sztárja az alma, melyből pompás leves alkotható.

A selymes krémleves akkor az igazi, ha az alma mellé plusz alapanyagot csempészel. Lehet ez körte vagy többfajta almát is mixelhetsz. A receptben a gyümölcs mellé zeller kerül, amelytől sokkal karakteresebb zamatot kap.

A fűszerezése több lehetőséget rejt magában. Tálalásnál érdemes egy kis fahéjjal bolondítani, de ha szeretnéd, akkor főzés közben bátran adj egy teáskanálnyi reszelt gyömbért és szegfűszeget a krémleveshez.

Almás zellerkrémleves

Selymes almás zellerkrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

Leves:

  • 1 gumó zeller
  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • alaplé (zöldség) vagy víz
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 2 darab babérlevél
  • 2 dl habtejszín

Tálalás:

  • dió ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított zellert és almát vágjuk kockákra.

Egy magas falú lábasban a vajat és az olajat melegítsük fel, majd dobjuk rá az összekockázott zellert, és pirítsuk 2-3 percig. Ezután az almakockákat is keverjük hozzá, majd öntsük fel annyi alaplével vagy vízzel, amennyi ellepi. A levest fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel.

A levest főzzük addig, amíg a zeller és az alma megpuhul (körülbelül 40-45 perc), majd szedjük ki a babérlevelet, és botmixerrel pürésítsük a levest. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és néhány perc alatt forraljuk egybe.

Az elkészült levest dióval, almaszeletekkel és fahéjjal megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük