Fűszeres, ropogós házi kruton krémlevesekbe: finomabb és egészségesebb, mint a bolti
Ropogós házi krutonnal kínálva minden krémleves finomabb lesz.
A zeller nemcsak finom és laktató zöldség, de egész évben olcsón és könnyen beszerezhető, ráadásul az elkészítéséhez sem kell különösebb konyhai felkészültség.
A belőle készült leves minden évszakhoz remekül illik – nyáron kanalazhatod hidegen, hűvösebb időkben pedig szórhatsz rá sajtot, hogy táplálóbb legyen. Sokféleképpen variálhatod, ha van egy tuti alaprecepted. Így módosítsd a klasszikus receptet, ha a laktózmentes változatot kedveled!
Egy közepes lábosban kezdjünk el forralni 1,5 liter vizet. Hámozzuk meg a zellert és a krumplit, vágjuk kockákra, majd tegyük a forró vízbe. Adjuk hozzá a megpucolt hagymát és fokhagymát, majd alacsony hőfokon főzzük puhára a zöldségeket.
Sózzuk, borsozzuk, majd a növényi krémmel és olajjal együtt zúzzuk össze egy botmixer vagy robotgép segítségével. Ha túl sűrűnek találjuk a levest, tetszés szerint adhatunk hozzá egy kis vizet. Pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu