
Selymes zellerkrémleves: egyszerű és gyors választás rohanós napokra

A zellernek nincsen olyan része, amelyből ne készülhetne valamilyen ízletes fogás, és mivel egész évben elérhető, csak a fantáziád szabhat határt a felhasználási lehetőségeknek.
A zeller nemcsak finom és laktató zöldség, de egész évben olcsón és könnyen beszerezhető, ráadásul az elkészítéséhez sem kell különösebb konyhai felkészültség.
A belőle készült leves minden évszakhoz remekül illik – nyáron kanalazhatod hidegen, hűvösebb időkben pedig szórhatsz rá sajtot, hogy táplálóbb legyen. Sokféleképpen variálhatod, ha van egy tuti alaprecepted. Így módosítsd a klasszikus receptet, ha a laktózmentes változatot kedveled!
Selymes zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 1 db közepes zellergumó (kb. 500 g)
- 2 db közepes krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml kókusz- vagy más növényi krém
- 3 ek olívaolaj
- só, bors tetszés szerint
- 4 szelet kenyér (tetszés szerinti)
Elkészítés:
Egy közepes lábosban kezdjünk el forralni 1,5 liter vizet. Hámozzuk meg a zellert és a krumplit, vágjuk kockákra, majd tegyük a forró vízbe. Adjuk hozzá a megpucolt hagymát és fokhagymát, majd alacsony hőfokon főzzük puhára a zöldségeket.
Sózzuk, borsozzuk, majd a növényi krémmel és olajjal együtt zúzzuk össze egy botmixer vagy robotgép segítségével. Ha túl sűrűnek találjuk a levest, tetszés szerint adhatunk hozzá egy kis vizet. Pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!