![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Serpenyőben pirult csirkecomb sok zöldséggel: a tartalmas fogás egyszerűen készül
![scscover](https://kep.index.hu/1/0/3872/38722/387227/38722759_2953823_983e1e7dfce42923c4c32a2f978c019c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az izgalmas, serpenyős fogásban a szaftos, fűszeres hús együtt készül a körettel, laktató és isteni finom lesz.
A csirkecombról klasszikus magyar ételek jutnak az ember eszébe, csirkepaprikás, töltött csirkecomb vagy valamilyen más, sütőben pirult változat. A tepsis csirkecomb nagyon változatosan készülhet, ráadásul csak sütőbe kell tolni és várni, amíg elkészül a lakoma. A combokat azonban nem csak sütőben lehet pirosra sütni, serpenyőben is össze lehet dobni a fenséges ebédet.
Ha serpenyős csirkecombot készítesz, fontos, hogy széles edényt használj, amelyben szépen elférnek az alapanyagok. Serpenyő hiányában wokban is készülhet a laktató étel. A zöldségek terén is fő a változatosság, azt használj, amit szeretsz, dolgozhatsz csak répával és krumplival is, de minél többféle kerül bele, annál finomabb lesz.
Serpenyős csirkecomb zöldségekkel
![scscct](https://kep.index.hu/1/0/3872/38722/387227/38722775_6d8db1577d0fca680240109900a74904_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 evőkanál vaj vagy olaj
- 4 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál rozmaring
- 30 dekagramm burgonya
- 10 dekagramm sárgarépa
- 10 dekagramm gomba
- 10 dekagramm kelbimbó
- 1 marék zöld- vagy vajbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 deciliter alaplé (zöldség vagy csirke)
Elkészítés:
A csirkecombot mindkét oldalán fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal.
A zsiradékot olvasszuk fel serpenyőben, utána tegyük bele a csirkecombokat, mindkét oldalán pirítsuk le őket, majd vegyük ki tányérra és tegyük félre őket.
A megtisztított sárgarépát, krumplit, gombát, kelbimbót és a babot tetszőlegesen daraboljuk fel, majd dobjuk az olajra, sózzuk, süssük félpuhára. Amikor kész, szedjük tányérra, tegyük félre a zöldségeket.
A megpucolt, vékonyan felszeletelt hagymát dobjuk a serpenyőbe, ha szükséges, egy kis zsiradékot adjunk hozzá. Dinszteljük meg, utána keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, 2-3 perc után pedig öntsük fel alaplével.
Miután az alaplé felforrt, keverjük bele a félpuhára sült zöldségeket, utána a csirkecombot is, körülbelül 8-15 percig alacsony láng felett főzzük, míg meg nem puhul a hús.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!