Serpenyőben pirult csirkecomb sok zöldséggel: a tartalmas fogás egyszerűen készül

scscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az izgalmas, serpenyős fogásban a szaftos, fűszeres hús együtt készül a körettel, laktató és isteni finom lesz.

A csirkecombról klasszikus magyar ételek jutnak az ember eszébe, csirkepaprikás, töltött csirkecomb vagy valamilyen más, sütőben pirult változat. A tepsis csirkecomb nagyon változatosan készülhet, ráadásul csak sütőbe kell tolni és várni, amíg elkészül a lakoma. A combokat azonban nem csak sütőben lehet pirosra sütni, serpenyőben is össze lehet dobni a fenséges ebédet. 

Ha serpenyős csirkecombot készítesz, fontos, hogy széles edényt használj, amelyben szépen elférnek az alapanyagok. Serpenyő hiányában wokban is készülhet a laktató étel. A zöldségek terén is fő a változatosság, azt használj, amit szeretsz, dolgozhatsz csak répával és krumplival is, de minél többféle kerül bele, annál finomabb lesz. 

Serpenyős csirkecomb zöldségekkel

scscct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 evőkanál vaj vagy olaj
  • 4 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 30 dekagramm burgonya
  • 10 dekagramm sárgarépa
  • 10 dekagramm gomba
  • 10 dekagramm kelbimbó
  • 1 marék zöld- vagy vajbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 deciliter alaplé (zöldség vagy csirke)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mindkét oldalán fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal.

A zsiradékot olvasszuk fel serpenyőben, utána tegyük bele a csirkecombokat, mindkét oldalán pirítsuk le őket, majd vegyük ki tányérra és tegyük félre őket.

A megtisztított sárgarépát, krumplit, gombát, kelbimbót és a babot tetszőlegesen daraboljuk fel, majd dobjuk az olajra, sózzuk, süssük félpuhára. Amikor kész, szedjük tányérra, tegyük félre a zöldségeket.

A megpucolt, vékonyan felszeletelt hagymát dobjuk a serpenyőbe, ha szükséges, egy kis zsiradékot adjunk hozzá. Dinszteljük meg, utána keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, 2-3 perc után pedig öntsük fel alaplével.

Miután az alaplé felforrt, keverjük bele a félpuhára sült zöldségeket, utána a csirkecombot is, körülbelül 8-15 percig alacsony láng felett főzzük, míg meg nem puhul a hús.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük