Serpenyőben pirult csirkecomb sok zöldséggel: a tartalmas fogás egyszerűen készül
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Az izgalmas, serpenyős fogásban a szaftos, fűszeres hús együtt készül a körettel, laktató és isteni finom lesz.
A csirkecombról klasszikus magyar ételek jutnak az ember eszébe, csirkepaprikás, töltött csirkecomb vagy valamilyen más, sütőben pirult változat. A tepsis csirkecomb nagyon változatosan készülhet, ráadásul csak sütőbe kell tolni és várni, amíg elkészül a lakoma. A combokat azonban nem csak sütőben lehet pirosra sütni, serpenyőben is össze lehet dobni a fenséges ebédet.
Ha serpenyős csirkecombot készítesz, fontos, hogy széles edényt használj, amelyben szépen elférnek az alapanyagok. Serpenyő hiányában wokban is készülhet a laktató étel. A zöldségek terén is fő a változatosság, azt használj, amit szeretsz, dolgozhatsz csak répával és krumplival is, de minél többféle kerül bele, annál finomabb lesz.
Serpenyős csirkecomb zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 4 evőkanál vaj vagy olaj
- 4 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál rozmaring
- 30 dekagramm burgonya
- 10 dekagramm sárgarépa
- 10 dekagramm gomba
- 10 dekagramm kelbimbó
- 1 marék zöld- vagy vajbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 deciliter alaplé (zöldség vagy csirke)
Elkészítés:
A csirkecombot mindkét oldalán fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal.
A zsiradékot olvasszuk fel serpenyőben, utána tegyük bele a csirkecombokat, mindkét oldalán pirítsuk le őket, majd vegyük ki tányérra és tegyük félre őket.
A megtisztított sárgarépát, krumplit, gombát, kelbimbót és a babot tetszőlegesen daraboljuk fel, majd dobjuk az olajra, sózzuk, süssük félpuhára. Amikor kész, szedjük tányérra, tegyük félre a zöldségeket.
A megpucolt, vékonyan felszeletelt hagymát dobjuk a serpenyőbe, ha szükséges, egy kis zsiradékot adjunk hozzá. Dinszteljük meg, utána keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, 2-3 perc után pedig öntsük fel alaplével.
Miután az alaplé felforrt, keverjük bele a félpuhára sült zöldségeket, utána a csirkecombot is, körülbelül 8-15 percig alacsony láng felett főzzük, míg meg nem puhul a hús.
Fotó: Getty Images