
Káposztás tészta újragondolva: pirosra sült sertéshússal egybeforgatva kerül az asztalra

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A hazai ízek szerelmeseinek egyik nagy kedvence a káposztás tészta, ami pillanatok alatt elkészül, van, aki jó borsosan, míg más cukorral megszórva szereti.
Az egyszerű ételt hússal kínálva lehet a köbre emelni, kínálj mellé sült csirkét és locsold meg a tésztát a kisült zsírral, így sokkal finomabb lesz a régi kedvenc. Ennyivel azonban nem ér véget a tésztás étel felturbózására tett kísérlet, sertéshússal is érdemes gazdagítani, a végeredmény fenomenális lesz.
Ha sertéshússal készítenéd a káposztás tésztát, akkor a húst kockázd fel, majd a lehető legegyszerűbb só és bors fűszerezéssel, kevés olajon süsd pirosra. A sütésnél a húst fedd le alufóliával, de félidőnél szedd le róla - én ilyenkor átkeverem a húst, ügyelve arra, hogy minden része megbarnuljon. Az elkészült húst a lepirított káposztával és tésztával kell majd egybeforgatni - a tartalmas és ízletes fogásra tejfölt is lehet kanalazni, persze csak akkor, ha szereted.
Sertéshússal egybeforgatott káposztás tészta

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm sertéslapocka vagy comb
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 50 dekagramm fodros kockatészta
- 1 fej káposzta
Elkészítés:
A húst kockázzuk fel, szórjuk tepsire, sóval és borssal fűszerezzük, öntözzük meg kevés olajjal, fedjük le alufóliával, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 40-50 percre. Félidőnél forgassuk át.
A káposztát reszeljük le, majd kevés olajon, sóval és borssal ízesítve dinszteljük puhára.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd keverjük egybe a káposztával és a tepsiben pirult hússal.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors