
Snickerses sajttorta házilag: mutatjuk a tökéletes receptet

Aki szereti a túlcsorduló karamellát, a földimogyoró-tengert, és ha mindez le van öntve még csokoládéval is, az már biztosan sejti, hogy ennek a receptnek bizony köze lesz a Snickershez.
A karamellás sajttorta, vagy trendibben Snickers torta, egy hihetetlenül finom, sajttortaalapú, csokoládés töltelékkel és karamellával leöntött sütemény. Igaz, időbe telik az elkészítése, de a látványa és az ízélmény magáért beszél. Ráadásul a mascarpone, az olvasztott csokoládé és a piskótás alap még nem minden.
Az i-re a pontot az apróra vágott földimogyoró, a mini Snickers és a végtelen karamellöntet teszi majd fel.
-
2023-10-23 09:32:01
-
2023-08-17 07:32:02
-
2023-07-04 09:32:02
Snickerses sajttorta

Hozzávalók 10 szelethez
A tésztalaphoz:
- 60 db mini babapiskóta-tallér (kb. 200 g)
- 6 ek olvasztott vaj
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 250 g mascarpone
- 120 g kristálycukor
- 3 db egész tojás
- 2 tk vaníliakivonat
- 30 g tejföl
- 2 ek finomliszt
- 2 g só
- 130 g tejcsokoládé
A díszítéshez:
- 80 ml karamellöntet
- 20 g aprított dió
- 20 g aprított, pörkölt, sós földimogyoró
- 10 db mini Snickers (elhagyható)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, illetve vajazzunk ki egy 23 cm-es, kör alakú sütőformát.
Készítsük el az alapot. Egy tálban keverjük össze az apróra tört vagy darált babapiskótát, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a csipet sót. A kész keveréket nyomkodjuk bele a tepsi aljába és az oldalára.
Egy másik tálban készítsük el a tölteléket. Kézi mixerrel keverjük össze a mascarponét és a cukrot. Ha már szép csomómentes, akkor egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a vaníliát és a tejfölt is.
Utána adjuk hozzá a lisztet és a sót, és addig keverjük, amíg összeáll a krém.
A krémből egy csészényit vegyünk ki és tegyünk félre. A maradék felét öntsük a tésztalapra.
A csészényi krémhez adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, és keverjük össze ezt is. Utána ezt a csokis keveréket pöttyözve tegyük rá a sajtkrémes alapra, és egy vajazókés hegyével enyhén és szabálytalanul keverjük össze. Utána kanalazzuk rá a korábban félretett mascarponés krém másik felét, és egyengessük el azt a formában.
Ezután a tortaformát alulról vonjuk be alufóliával, majd tegyük be egy tepsibe, és öntsünk köré forró vizet addig, hogy az a tepsi feléig érjen fel.
Tegyük be a tepsit az előmelegített sütőbe, és 1,5 óra alatt süssük készre.
Ha megsült a sajttorta, nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy a torta a sütőben kihűljön. Ezután tegyük a tortát a hűtőbe, és pihentessük kb. 4 órát.
A karamellöntetet készen is megvehetjük, vagy készítsük el e szerint a recept szerint.
Amikor lejárt a 4 óra, vegyük ki a sütit a hűtőből és csorgassunk rá annyi karamellát, amennyi ellepi a tetejét, a többit pedig tegyük vissza a hűtőbe, hiszen még máshoz is jól jöhet majd.
Nem baj, ha a karamella lefolyik a sajttorta oldalán, hiszen attól lesz csak igazán szép a torta.
Végül aprítsuk fel a mini Snickerseket is, és a földimogyoróval, dióval együtt halmozzuk rá a tortára.
Fotók forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!