Snickerses sajttorta házilag: mutatjuk a tökéletes receptet

snickerstorta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Aki szereti a túlcsorduló karamellát, a földimogyoró-tengert, és ha mindez le van öntve még csokoládéval is, az már biztosan sejti, hogy ennek a receptnek bizony köze lesz a Snickershez.

A karamellás sajttorta, vagy trendibben Snickers torta, egy hihetetlenül finom, sajttortaalapú, csokoládés töltelékkel és karamellával leöntött sütemény. Igaz, időbe telik az elkészítése, de a látványa és az ízélmény magáért beszél. Ráadásul a mascarpone, az olvasztott csokoládé és a piskótás alap még nem minden.

Az i-re a pontot az apróra vágott földimogyoró, a mini Snickers és a végtelen karamellöntet teszi majd fel.

Snickerses sajttorta

snickerstorta

Hozzávalók 10 szelethez

A tésztalaphoz:

  • 60 db mini babapiskóta-tallér (kb. 200 g)
  • 6 ek olvasztott vaj
  • 1 csipet

A töltelékhez:

  • 250 g mascarpone
  • 120 g kristálycukor
  • 3 db egész tojás
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 30 g tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 2 g
  • 130 g tejcsokoládé

A díszítéshez:

  • 80 ml karamellöntet
  • 20 g aprított dió
  • 20 g aprított, pörkölt, sós földimogyoró
  • 10 db mini Snickers (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra, illetve vajazzunk ki egy 23 cm-es, kör alakú sütőformát.

Készítsük el az alapot. Egy tálban keverjük össze az apróra tört vagy darált babapiskótát, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a csipet sót. A kész keveréket nyomkodjuk bele a tepsi aljába és az oldalára.

Egy másik tálban készítsük el a tölteléket. Kézi mixerrel keverjük össze a mascarponét és a cukrot. Ha már szép csomómentes, akkor egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a vaníliát és a tejfölt is. 

Utána adjuk hozzá a lisztet és a sót, és addig keverjük, amíg összeáll a krém.

A krémből egy csészényit vegyünk ki és tegyünk félre. A maradék felét öntsük a tésztalapra.

A csészényi krémhez adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, és keverjük össze ezt is. Utána ezt a csokis keveréket pöttyözve tegyük rá a sajtkrémes alapra, és egy vajazókés hegyével enyhén és szabálytalanul keverjük össze. Utána kanalazzuk rá a korábban félretett mascarponés krém másik felét, és egyengessük el azt a formában. 

Ezután a tortaformát alulról vonjuk be alufóliával, majd tegyük be egy tepsibe, és öntsünk köré forró vizet addig, hogy az a tepsi feléig érjen fel.

Tegyük be a tepsit az előmelegített sütőbe, és 1,5 óra alatt süssük készre. 

Ha megsült a sajttorta, nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy a torta a sütőben kihűljön. Ezután tegyük a tortát a hűtőbe, és pihentessük kb. 4 órát.

A karamellöntetet készen is megvehetjük, vagy készítsük el e szerint a recept szerint

Amikor lejárt a 4 óra, vegyük ki a sütit a hűtőből és csorgassunk rá annyi karamellát, amennyi ellepi a tetejét, a többit pedig tegyük vissza a hűtőbe, hiszen még máshoz is jól jöhet majd.

Nem baj, ha a karamella lefolyik a sajttorta oldalán, hiszen attól lesz csak igazán szép a torta.

Végül aprítsuk fel a mini Snickerseket is, és a földimogyoróval, dióval együtt halmozzuk rá a tortára. 

Fotók forrása: Getty Images 

Ezt is szeretjük