Így lesz a legfinomabb a sonkatekercs: krémes töltelék és savanyúság gazdagítja

stcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ legfinomabb sonkatekercse pillanatok alatt, csupán 3 hozzávalóból készül.

A húsvéti asztalon a sonka kötelező résztvevő, főtt formában vagy gusztusos, elegáns tekercsként is lehet szervírozni.

Az egyszerűen összedobható finomság rengeteg izgalmat rejt magában, a töltelékkel bátran lehet játszani. Sok családban a sonkát tojásos krémmel kenik meg, általában olyannal, mint amilyennel a kaszinótojást töltik meg. Persze a kencét kicsit pikánsabbra is lehet venni. A krémsajtos töltelékkel is lehet játszani, érdemes kevés túróval, olívaolajjal, fokhagymával és kicsit különlegesebb ízesítőkkel egybekeverni.

A krémsajtos töltelékben nagyon jól megfér a bazsalikom és a kapribogyó, de csemegeuborkával is feldobható. És ha már tavaszi pompába öltözik az ünnepi asztal, a csemegeuborka mellé újhagyma vagy piros retek is kerülhet attól függően, mit szeret a család. Egy biztos, a csemegeuborkás, krémsajtos sonkatekercs gyorsan fog fogyni, olyan finom, hogy nehéz lesz megálljt parancsolni magadnak.

Sonkatekercs savanyúsággal töltve

skct

Hozzávalók 6 személyre

  • 15 dekagramm sonka (szeletelt)
  • 15 dekagramm krémsajt
  • 10 dekagramm csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

A csemegeuborkákat hosszában vágjuk fel 4 darabra (egyben is lehet hagyni az uborkát).

A sonkát ízlés szerint kenjük meg krémsajttal, majd a felvágott uborkából 3-4 (vagy több) darabot helyezzünk rá. Utána szorosan tekerjük fel a sonkát, majd vágjuk fel kis darabokra (3-4 centiméteresekre). A sonkatekercseket tálalásig tartsuk hűtőben jól lefedve.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük