
Így lesz a legfinomabb a sonkatekercs: krémes töltelék és savanyúság gazdagítja

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
A világ legfinomabb sonkatekercse pillanatok alatt, csupán 3 hozzávalóból készül.
A húsvéti asztalon a sonka kötelező résztvevő, főtt formában vagy gusztusos, elegáns tekercsként is lehet szervírozni.
Az egyszerűen összedobható finomság rengeteg izgalmat rejt magában, a töltelékkel bátran lehet játszani. Sok családban a sonkát tojásos krémmel kenik meg, általában olyannal, mint amilyennel a kaszinótojást töltik meg. Persze a kencét kicsit pikánsabbra is lehet venni. A krémsajtos töltelékkel is lehet játszani, érdemes kevés túróval, olívaolajjal, fokhagymával és kicsit különlegesebb ízesítőkkel egybekeverni.
A krémsajtos töltelékben nagyon jól megfér a bazsalikom és a kapribogyó, de csemegeuborkával is feldobható. És ha már tavaszi pompába öltözik az ünnepi asztal, a csemegeuborka mellé újhagyma vagy piros retek is kerülhet attól függően, mit szeret a család. Egy biztos, a csemegeuborkás, krémsajtos sonkatekercs gyorsan fog fogyni, olyan finom, hogy nehéz lesz megálljt parancsolni magadnak.
Sonkatekercs savanyúsággal töltve

Hozzávalók 6 személyre
- 15 dekagramm sonka (szeletelt)
- 15 dekagramm krémsajt
- 10 dekagramm csemegeuborka
Elkészítés:
A csemegeuborkákat hosszában vágjuk fel 4 darabra (egyben is lehet hagyni az uborkát).
A sonkát ízlés szerint kenjük meg krémsajttal, majd a felvágott uborkából 3-4 (vagy több) darabot helyezzünk rá. Utána szorosan tekerjük fel a sonkát, majd vágjuk fel kis darabokra (3-4 centiméteresekre). A sonkatekercseket tálalásig tartsuk hűtőben jól lefedve.
Fotó: Getty Images