Így lesz a legfinomabb a sonkatekercs: krémes töltelék és savanyúság gazdagítja
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A világ legfinomabb sonkatekercse pillanatok alatt, csupán 3 hozzávalóból készül.
A húsvéti asztalon a sonka kötelező résztvevő, főtt formában vagy gusztusos, elegáns tekercsként is lehet szervírozni.
Az egyszerűen összedobható finomság rengeteg izgalmat rejt magában, a töltelékkel bátran lehet játszani. Sok családban a sonkát tojásos krémmel kenik meg, általában olyannal, mint amilyennel a kaszinótojást töltik meg. Persze a kencét kicsit pikánsabbra is lehet venni. A krémsajtos töltelékkel is lehet játszani, érdemes kevés túróval, olívaolajjal, fokhagymával és kicsit különlegesebb ízesítőkkel egybekeverni.
A krémsajtos töltelékben nagyon jól megfér a bazsalikom és a kapribogyó, de csemegeuborkával is feldobható. És ha már tavaszi pompába öltözik az ünnepi asztal, a csemegeuborka mellé újhagyma vagy piros retek is kerülhet attól függően, mit szeret a család. Egy biztos, a csemegeuborkás, krémsajtos sonkatekercs gyorsan fog fogyni, olyan finom, hogy nehéz lesz megálljt parancsolni magadnak.
Sonkatekercs savanyúsággal töltve
Hozzávalók 6 személyre
- 15 dekagramm sonka (szeletelt)
- 15 dekagramm krémsajt
- 10 dekagramm csemegeuborka
Elkészítés:
A csemegeuborkákat hosszában vágjuk fel 4 darabra (egyben is lehet hagyni az uborkát).
A sonkát ízlés szerint kenjük meg krémsajttal, majd a felvágott uborkából 3-4 (vagy több) darabot helyezzünk rá. Utána szorosan tekerjük fel a sonkát, majd vágjuk fel kis darabokra (3-4 centiméteresekre). A sonkatekercseket tálalásig tartsuk hűtőben jól lefedve.
Fotó: Getty Images