Sörben sült tepsis krumpli: nem csak puhább, sokkal ízesebb is lesz

sörrel sült krumpli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tepsiben sült krumplit egy pici változtatással egészen izgalmasra készíthetjük, ráadásul még olaj sem kell hozzá.

Az egyik legegyszerűbb, mégis legízesebb köret a tepsiben sült krumpli - sok munka sincs vele, hisz a sütő elvégzi a nagy részét. A krumpli úgy a legfinomabb, ha a külseje ropogósra sül, a belseje pedig puhán omlik szét a szájban.

A legtöbbször olajat öntünk alá, de ebben a változatban sörrel locsoljuk meg, a szaftosságáról pedig egy kevés pirított bacon is gondoskodik. Természetesen a fűszerek sem hiányozhatnak.

Ez a recept az előző napról megmaradt főtt krumpli felfrissítésére is kiváló. A sör alkoholtartalma a sütés során elillan, így gyerekeknek is adható, ha pedig nagyobb étkűek vagyunk, temészetesen húst is süthetünk mellé.

Sörben sült tepsis krumpli

sörrel sült krumpli recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 700 gramm krumpli
  • 200 milliliter sör (világos)
  • 125 gramm bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint kakukkfű (friss)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük meg a krumplit, majd vágjuk tetszőleges nagyságú kockákra, szórjuk bele egy tepsibe.

A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, vágjuk egészen apróra, szórjuk rá a krumplira. Sózzuk, borsozzuk.

A bacont vágjuk apróra, ezt is szórjuk rá a krumplira. A végén locsoljunk rá sört, majd morzsoljunk rá zöldfűszert. Keverjünk rajta egyet, hogy az összes krumplira jusson a fűszerekből. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A tepsit takarjuk le fóliával, majd toljuk a sütőbe 30 percre. Amikor az idő letelt, vegyük le a fóliát, forgassunk egyet a krumplin, majd tegyük vissza sülni további 25 percre, amíg a sör teljesen el nem fő. 

Tálalás előtt szórjunk rá egy kevés sót. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük