Gyors, házi kenyér sörrel a tésztájában - Nagyon puha lesz tőle

sörkenyér cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sör nemcsak a tészta állagáért, hanem a kelesztésért is felel, isteni kenyeret süthetsz vele.

A sörrel készített kenyérnek még csak kelnie sem kell, hiszen a sütőpor és a sörben található szénsav teszi könnyűvé és puhává a tésztát. Ehhez a kenyérhez mindent össze tudsz keverni egy tálban, így nemcsak időt, hanem edényt is spórolsz. Arra is ügyelj, hogy ne keverd túl, mert a tészta gumiszerűvé válhat. A sörös kenyér egészen különleges ízt kap a komlós italtól, a méztől pedig kellemesen puha lesz. 

Nemcsak liszttel, hanem főtt krumplival is tudsz kenyeret sütni, amitől egészen szaftos lesz a végeredmény. Ha pedig tényleg keveset szeretnél pepecselni, süss kukoricakenyeret, csak összekevered a hozzávalókat és mehet is a sütőbe.

Sörös kenyér

sörkenyér recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 6 evőkanál vaj
  • 380 milliliter sör (világos)
  • 50 gramm méz
  • 400 gramm liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kenyérsütőformát vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral. 

A vajat olvasszuk meg egy tálban, majd öntsük hozzá a sört és a mézet, keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót is, keverjük össze. Nem kell túlkeverni, ha egy icipicit csomós marad, az nem baj. 

Öntsük a masszát a kenyérformába, simítsuk le a tetejét. Süssük 45-55 percig, tűpróbáig. Várjuk meg, amíg kicsit hűl, majd borítsuk ki a formából. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük