Friss savanyúság, ahogy Gordon Ramsay készíti: kipróbáltuk otthon
Egy jó savanyúságért nem kell órákat a konyhában töltened. Egyszerű és gyors megoldás is létezik.
Ha hozzám hasonlóan te is élsz-halsz a spárgáért, akkor biztosan repesve vártad az idei spárgaszezont. Az egészséges növény szerencsére sokféle módon felhasználható, így a tavaszi és nyári hónapok rendszeres visszatérője lehet. Ha szuper recepteket keresel, akkor ebben a válogatásban mindent megtalálsz, ami a spárgából kihozható.
Ezzel a fűszeres, izgalmas, egyszerre sós és édes savanyúsággal biztosan sikert aratsz. Gyorsított eljárással készül, ami azt jelenti, hogy az elkészítés után nincsen szükség dunsztolásra, és kihűlés után azonnal fogyaszthatod is a roppanós csemegét. Arra azonban figyelj, hogy mivel nem tartalmaz tartósítószert, hűtőben tárold, és egy hónapon belül fogyaszd is el.
A megadott mennyiségek egy magasabb befőttesüvegnyi (kb. 700 ml) savanyúsághoz elegendők.
A spárgát tisztítsuk meg, és a végekről tördeljük le a fás részeket. Állítsuk őket egy megtisztított befőttesüvegbe a hagymával, a fokhagymával, a borssal és a kaporszálakkal együtt.
Hevítsük fel a vizet, az ecetet, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és hevítsük addig, amíg teljesen elolvadnak. Öntsük a forró levet a spárgára úgy, hogy teljesen ellepje a szálakat.
Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd csavarjuk rá a tetejét, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu