Krémes, tojásos carbonara roppanós spárgával: 20 perc alatt kész
A klasszikus carbonarát talán senkinek sem kell bemutatni. Ez a variáció ugyanakkor a spárga ölelésével visz bele egy új ízt ebbe a kiváló ételbe.
A carbonara szépsége annak gyors elkészítésében rejlik, hiszen kevés idő ráfordításával is igen laktató tésztaételt tudsz összedobni.
Tavasz lévén számos szezonális zöldséget lelhetsz fel ismét a zöldségesnél, mint amilyen például a spárga is. Ezúttal a carbonara alapreceptjét ezzel tettük igazán izgalmassá.
Spárgás carbonara
Hozzávalók 4 személyre
Az ételhez:
- 320 g spárga
- 320 g tészta
- 3 ek extraszűz olívaolaj
- 60 g pancetta
- 6 db közepes tojássárgája
- 80 g pecorino sajt
A tálaláshoz:
- reszelt pecorino sajt ízlés szerint
- friss őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A spárgákat tisztítsuk meg, majd távolítsuk el a fás szárakat, tegyük őket félre (még használni fogjuk).
Ezután a spárgát vágjuk fel apróra (kb. 2-3 cm-es darabokra) úgy, hogy a hegye érintetlen maradjon.
Egy nagy lábasban tegyünk fel sós vizet forrni, majd tegyük bele a fás szárakat. Amikor forr, szedjük ki belőle a szárakat, dobjuk ki.
Ebben a vízben főzzük meg a linguine tésztát al dentére. A tészta főzővizéből merjünk ki 2-3 decit, és tegyük félre.
A pancettát vágjuk kockákra, a pecorino sajtot reszeljük le.
Egy közepes vagy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat.
Adjuk hozzá a felkockázott pancettát, majd 2-3 percig pirítsuk. Ezután adjuk hozzá a spárgát, majd további 3 percig kevergetve süssük. Ha elkészült, tegyük félre.
Egy közepes tálban verjük fel a tojássárgáját, majd keverjünk hozzá egy kevés őrölt fekete borsot és a pecorino sajtot.
A korábban megfőzött tésztát adjuk hozzá a serpenyőben lévő pancettás, spárgás keverékhez.
Forgassuk alaposan össze őket, melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről és gyorsan keverjük hozzá a tojásos, sajtos keveréket is. Addig keverjük, amíg szép, selymes textúrája lesz.
Szükség esetén a korábban félretett főzővízzel tudunk még hígítani az ételen.
Ezután máris tálalhatjuk, a tetejét meghintve egy kis reszelt pecorino sajttal és fekete borssal.
-
2024-04-25 08:32:01
-
2024-04-18 09:36:02
-
2023-04-11 08:52:01
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!