Sütés nélküli epertorta mascarponés alappal: darált keksz a tésztája

sutes-nelkuli-epertorta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha előző este összedobod, másnap csak tálalnod kell ezt az isteni epertortát, a munka nagy részét a hűtő végzi.

Szinte semmi munkával készül ez a krémes, sütés nélküli torta, kezdők is bátran nekiállhatnak! Az alapja egyszerű darált keksz és olvasztott vaj: előbbiből bármilyet használhatsz, legyen az háztartási, vajas vagy akár zabkeksz.

A krém sem bonyolultabb, mascarpone, porcukor és habtejszín keveréke. Utóbbira azért van szükség, mert lágyít a krémsajt töménységén, könnyedebbé teszi azt.

A torta megkoronázása az édes eper: ebből igyekezz hazait választani, szezonban sokkal zamatosabb, mint a görög társai.

Sütés nélküli epertorta

sutes-nelkuli-epertorta2

Hozzávalók 8 szelethez

Alap:

  • 120 g vaj
  • 200 g édes keksz

Töltelék:

  • 340 g mascarpone
  • 30 g porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 dl habtejszín
  • 500 g eper
Recept idők

Elkészítés:

Vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23 centis pite- vagy tortaformát.

A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg, majd keverjük egybe a kettőt.

Öntsük a morzsát az előkészített formába, nyomkodjuk bele az aljába és az oldalára. 

A mascarponét, a porcukrot és a vaníliakivonatot keverjük habosra. A habtejszínt verjük habbá, majd forgassuk bele a mascarponés alapba.

Oszlassuk el a krémet a tésztán, majd tegyük a hűtőbe az egészet legalább 1 órára.

Közben az epret mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre. Rendezzük el a krém tetején ízlés szerint.

Rögtön kínáljuk, vagy tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük