Zöldséges tésztasaláta pillanatok alatt: csak forgasd egybe az alapanyagokat
Az izgalmas, színes tésztasaláta egyszerűen és gyorsan összedobható. Sok friss, roppanós zöldség és feta sajt teszi ellenállhatatlanná a fogást.
A tésztasaláta kedvelt étek, különösen a tavaszi időszakban. A finomság sokféle recept szerint kipróbálható, nagyon kedvelt a majonézes vagy joghurtos változat. Mi most egy pesztóval egybeforgatott tésztasalátát ajánlunk, amit bátran továbbgondolhatsz.
Így is lehet!
A receptben koktélparadicsom szerepel, de helyette aszaltat is lehet használni. A pesztó elhagyható, helyette próbáld ki tonhalkonzervvel és főtt tojással gazdagítva, ha azonban marad előbbi, akkor egy kis chilivel dobd fel a tésztasalátát. A tésztával is érdemes merésznek lenni, ma már találni zöldséggel készült változatokat. Ehhez a recepthez nagyon jól illik a paradicsommal, spenóttal vagy chilivel készült tészta.
Tavaszi zöldséges tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 1 fej lila hagyma
- 1 darab paprika
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 darab uborka
- 150 g feta sajt
- 8 dkg olajbogyó
- 8 dkg csicseriborsó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál pesztó
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A zöldségeket (lila hagyma, paprika, paradicsom, uborka) mossuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.
A feta sajtot kockázzuk fel.
A főtt tésztát forgassuk egybe az előkészített zöldségekkel, feta sajttal, olajbogyóval, leszűrt csicseriborsóval, olívaolajjal, pesztóval, sóval és borssal.
-
2024-05-03 07:32:01
-
2024-04-26 07:32:01
-
2024-04-25 08:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!