Zöldséges tésztasaláta pillanatok alatt: csak forgasd egybe az alapanyagokat

Tavaszi zöldséges tésztasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az izgalmas, színes tésztasaláta egyszerűen és gyorsan összedobható. Sok friss, roppanós zöldség és feta sajt teszi ellenállhatatlanná a fogást.

A tésztasaláta kedvelt étek, különösen a tavaszi időszakban. A finomság sokféle recept szerint kipróbálható, nagyon kedvelt a majonézes vagy joghurtos változat. Mi most egy pesztóval egybeforgatott tésztasalátát ajánlunk, amit bátran továbbgondolhatsz.

Így is lehet!

A receptben koktélparadicsom szerepel, de helyette aszaltat is lehet használni. A pesztó elhagyható, helyette próbáld ki tonhalkonzervvel és főtt tojással gazdagítva, ha azonban marad előbbi, akkor egy kis chilivel dobd fel a tésztasalátát. A tésztával is érdemes merésznek lenni, ma már találni zöldséggel készült változatokat. Ehhez a recepthez nagyon  jól illik a paradicsommal, spenóttal vagy chilivel készült tészta.

Tavaszi zöldséges tésztasaláta

Tavaszi zöldséges tésztasaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 darab paprika
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 darab uborka
  • 150 g feta sajt
  • 8 dkg olajbogyó
  • 8 dkg csicseriborsó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pesztó
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A zöldségeket (lila hagyma, paprika, paradicsom, uborka) mossuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.

A feta sajtot kockázzuk fel.

A főtt tésztát forgassuk egybe az előkészített zöldségekkel, feta sajttal, olajbogyóval, leszűrt csicseriborsóval, olívaolajjal, pesztóval, sóval és borssal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük