Tavaszi spárgasaláta roppanós zöldségekkel: könnyed ebédként is megállja a helyét
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Pont azért, mert nagyon rövid a szezonja, mindenképpen próbálj ki idén legalább egy új spárgás receptet, most egy salátát.
A saláta egyáltalán nem unalmas, és még laktató fogás is, és ezt az ételt teljesen szezonálisra szabhatod. Tavasszal és nyáron, amikor tobzódunk a friss zöldségekben, akkor jön el a saláta igazi szezonja. A tavasz egyik legelső zöldsége a retek, amely már vajas kenyérre szeletelve is finom, de egy egyszerű salátába is beleteheted.
Kicsit később van szezonja a spárgának, de olyan rövid, hogy mire mindent elkészítenél, el is múlik. Salátába mindenképpen a zöldet használd, ezt akár nyersen is beleteheted, de érdemes egy kis vajon vagy olívaolajon megfuttatni előtte.
Spárgasaláta tavaszi zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
Saláta:
- 1 csomag zöld spárga
- 1 evőkanál vaj
- 4 darab retek
- 6 darab koktélparadicsom
- 0.5 fej zöldsaláta (római vagy fejes)
- 1 darab avokádó
Öntet:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 evőkanál avokádóolaj
- 0.5 darab citrom leve
- 0.5 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy kis tálban keverjük össze az öntet alapanyagait.
A spárgát roppantsuk meg, és ahol eltörik, a végét ne használjuk.
Egy serpenyőben melegítsünk vajat, majd futtassuk meg rajta a spárgasípokat. A retket vágjuk vékony karikákra, az avokádót is szeleteljük fel, a salátát szedjük leveleire, a koktélparadicsomokat vágjuk félbe.
Keverjük egybe az öntettel, majd kínáljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors