
Könnyed spenótsaláta ropogós dióval és almával: gorgonzola sajttal a legfinomabb

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Karácsonykor annyit eszünk, hogy utána még jól is esik a diéta, ez a saláta szerencsére nemcsak könnyed, de nagyon finom is.
Ha az ünnepi lakomák után nem kívánsz semmi nehezet, csak valami egészen könnyed, friss salátát ennél, az alábbi recept a tökéletes választás. A bébispenótot feldobja az egyszerre savanykás és édes alma, a ropogós dió pedig tökéletes kontrasztot képez a puha sajttal. Kéksajt helyett fetát is használhatsz, ha inkább sós irányba vinnéd az ízeket.
Hogy ne legyen unalmas a saláta, dresszinget is érdemes mellé készíteni: hogy fokozd az édes ízeket, mézzel turbózd fel az öntetet, de a mustárt se hagyd ki belőle, úgy picit pikáns és sokkal finomabb lesz a végeredmény.
Spenótsaláta dióval és almával

Hozzávalók 4 személyre
Saláta:
- 180 gramm bébispenót
- 1 darab piros alma
- 1 darab zöld alma
- 1 kis fej lila hagyma
- 40 gramm dió/pekándió
- 60 gramm gorgonzola vagy más kéksajt
Dresszing:
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés:
A spenótot és az almát mossuk meg. Az almát vágjuk vékony szeletekre, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd csíkokra. A diót aprítsuk össze, de akár egészben is maradhat.
Tegyük a saláta hozzávalóit egy nagy tálba, a kéksajtot morzsoljuk a tetejére.
Készítsük el a dresszinget: keverjünk mindent össze egy kis tálkában, öntsük a salátára, majd forgassuk vele össze. Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images