Könnyed, spenótos frittata túróval dúsítva: fehérjebomba reggeli
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha tavasz, akkor spenót, készítsd el minél többféle formában, amíg tart a szezon, a friss zöld isteni finom, sütve, főve, de nyersen is felhasználhatod.
Ha lapul a kamrádban tojás, de már unod a sima rántottát, készítsd el ezt a mennyei frittatát, nincs ennél jobb napindító! A tojás mellé túró kerül, így lesz fehérjebomba a reggeli, de vasban gazdag spenót is dúsítja. Más szezonális finomsággal is kipróbálhatod a tojáslepényt, akár spárgát is keverhetsz bele.
Túróból érdemes krémesebbet választani, hogy ne legyen darabos, vagy ricottát is használhatsz helyette. A spenót mellé most újhagymát kevertünk, de ha még kapsz a piacon, próbáld ki medvehagymával, sőt, póré- és lila hagymával is mennyei lesz. Hogy igazán finom legyen, a tetejét szórd meg bőven sajttal, a sütőben szépen ráolvad és megpirul majd.
Spenótos frittata
Hozzávalók 6 személyre
- 2 ek vaj
- 2 szál zöldhagyma
- 250 gramm leveles spenót
- 6 nagy darab tojás
- 200 gramm túró
- ízlés szerint só, bors
- 200 gramm sajt
Elkészítés:
A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk össze a zöldjével együtt. A spenótot mossuk át alaposan, vágjuk össze.
Melegítsünk egy sütőbe is betehető serpenyőben vajat, dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára. Mehet rá a spenót is, várjuk meg, míg megfonnyad.
Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokon.
Egy tálban keverjük össze a tojásokat, túrót, sót, borsot. Öntsük fel ezzel a keverékkel a spenótot, gyorsan keverjük vele össze, oszlassuk el egyenletesen a serpenyőben. Süssük 4-5 percig a gáztűzhelyen, míg nagyjából megszilárdul, de a teteje még remegős.
Szórjuk a reszelt sajtot a tojás tetejére, majd toljuk a sütőbe. 6-8 percig süssük, míg a tojás megszilárdul és a sajt megolvad.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors