Spenótos galuska - Készítsd el Shrek tojását, és garantáltan sikert aratsz vele
Tejbegríznek indul, spenótos-sajtos galuska lesz belőle

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a sós-sajtos gombócokat, és a spenótot, ezt az ételt neked találták ki. Én mindkettőt imádom, de az egészben a legjobb, hogy a tetejére lehet sok-sok parmezánt szórni.

A spenótos galuska nem egy bonyolult étel: tulajdonképpen úgy kezdődik, mintha tejbegrízt főznénk, csak nem cukorral, hanem spenóttal, sajttal és fűszerekkel ízesítjük.

Ha kész a massza, két evőkanál segítségével galuskákat formázunk a vízbe. Ez egyébként kézműves foglalkozásnak is remek, aki szereti az ilyesmit, rögtön két legyet üt egy csapásra: alkotott is, vacsora is lett, ráadásul finom, szóval mindenki elégedett lehet.

Shrek tojás

A kész galuskákra szórhatunk parmezánt, készíthetünk hozzá mártást, vagy salátát, sőt, akár levesbetétnek is használhatjuk. Nagyon finom fogás, érdemes kipróbálni, spenót egész évben van, és ráadásul nagyon egészséges. Ebben a formában pedig még a gyerekeknek is eladható, mondd rá, hogy Shrek tojás, és kész.

Spenótos galuska

galuska

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 0.5 liter tej
  • 20 gramm vaj
  • 1 teáskanál
  • 175 gramm búzadara
  • 150 gramm mélyhűtött spenótpüré
  • 1 ízlés szerint bors, szerecsendió
  • 2 darab tojás
  • 60 gramm reszelt parmezán (vagy más sajt)
  • 1.5 liter A főzéshez sós víz
  • 40 gramm A tetejére olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott spenóttal dolgozunk, elővesszük a mélyhűtőből és kiolvasztjuk.

A tejet felforraljuk a vajjal és a sóval. Belekeverjük a darát, és gyorsan felfőzzük. Belekeverjük a spenótot, fűszerezzük. Hozzákeverjük a tojást, és 3 evőkanál sajtot.

Vizet forralunk, sózzuk. Főzünk egy próbagaluskát, ha minden rendben vele (nem esik szét, és nem is lesz túl kemény), elkezdjük a sorozatgyártást. Két evőkanál segítségével hosszúkás galuskákat formázunk, amiket a forrásban lévő, sós vízbe teszünk. 10 percig, félig lefedve főzzük. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük, és tálra tesszük.

A galuskákra forró vajat öntünk, megszórjuk őket a maradék sajttal, és rögtön tálaljuk.

Paradicsommártással, sajtmártással tálalhatjuk.

A recept és a fotó Hedwig Maria Stuber: Segítek főzni című könyvéből származik, mely az Alexandra kiadónál jelent meg. További szuper receptekért, konyhai technikákért és ötletekért is érdemes forgatni a könyvet.

Ezt is szeretjük