20 perces spenótos-paradicsomos tészta: krémsajttól selymes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Villámgyors vacsora vagy ebéd lehet ez a szuper egyszerű tésztaétel, amit biztos vagyok benne, hogy nem csak a vegetáriánusok fognak értékelni.
Ha nagyon egyszerű és gyors receptet keresel, ne kutass tovább, megtaláltad. Ez a szuper tésztaétel kb. 20 percbe és még kevesebb munkába kerül. Az alapja paradicsomszósz, amibe leveles bébispenótot és egy kis krémsajtot kell keverni, előbbitől friss, utóbbitól lágyabb, selymesebb lesz az összhatás.
Nem kötelező, de érdemes bele cayenne-borsot is tenni, úgy egy kicsit az arrabiatára hajaz majd a végeredmény. Vega receptről van szó, de valószínűleg nem követnek el a húsevők hibát, ha egy kis szalonnát is pirítanak alá.
Spenótos-paradicsomos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm penne
- 1 darab hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 400 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
- 0.5 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál bazsalikom
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 60 gramm krémsajt
- 20 gramm parmezán
- 125 gramm bébispenót
Elkészítés:
A pennét főzzük al dente-re enyhén sós vízben. Szűrjük le.
Amíg fő a tészta, kockázzuk össze a hagymát és reszeljük le a fokhagymát.
Öntsünk egy mélyebb serpenyőbe olívaolajat, dobjuk rá a hagymát, majd dinszteljük üvegesre. Mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a fokhagymát is, keverjünk rajta egyet.
Adjuk hozzá a kockázott paradicsomot, a fűszereket, sót, borsot, alaposan keverjük össze. Mehet bele a sűrített paradicsom és 125 milliliter víz is, melegítsük őket össze.
Vegyük lejjebb a lángot. Keverjük bele a szószba a krémsajtot, addig keverjük, míg teljesen el nem olvad. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt is, ezt is keverjük el benne.
Keverjük bele a friss spenótot is a szószba, addig főzzük, míg picit meg nem fonnyad. Ha összeesett, adjuk hozzá a kifőtt tésztát, keverjük vele alaposan össze a szószt, majd kapcsoljuk le alatta a lángot.
Melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors