Spenótos-szalonnás muffin tojásból: isteni, fehérjebomba reggeli

tojásmuffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az alaprecept bátran bővíthető, alakítható, a tojásba bármilyen zöldséget vagy felvágottat belekeverhetsz.

Ha gyors, fehérjedús reggelit készítenél, de kilépnél a rántotta és az omlett bűvköréből, süss tojásmuffint. A tojásba bármit tehetsz, készülhet húsmentesen, csak spenóttal és sajttal, de baconnel vagy sonkával is. 

Ha a vega változatnál maradnál, a spenót mellé kaliforniai paprika, brokkoli, akár paradicsom is kerülhet, de a különböző sajtfajtákkal is érdemes játszani, egy kevés parmezán vagy füstölt sajt is nagyon feldobja. 

Ha hagyma és bacon az alapja, mint az alábbi receptnek, érdemes a zöldséget megdinsztelni, a bacont pedig zsírjára sütni, hogy előbbi puhán, utóbbi pedig ropogósan kerüljön ki a sütőből. 

Spenótos-szalonnás tojásmuffin

tojásmuffin2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 12 darab tojás
  • 6 szelet bacon
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dekagramm cheddar sajt
  • 90 gramm spenót
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra, a bacont kockázzuk össze, a sajtot reszeljük le.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vékonyan vajazzunk vagy olajozzunk ki 12 muffinformát.

A bacont dobjuk egy serpenyőbe, süssük ropogósra, akkor jó, mikor kisül belőle a zsiradék. Tegyük félre. A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára, majd adjuk hozzá a spenótot is, keverjük bele, 2-3 perc alatt összeesik. Húzzuk le a tűzről, majd hagyjuk hűlni 5 percig.

Egy tálban verjük habosra a tojásokat, majd keverjük bele a reszelt sajtot. Adjuk hozzá a spenótos keveréket és a bacont is, majd alaposan keverjük el, sózzuk, borsozzuk.

Egy merőkanál segítségével osszuk szét a tojásos keveréket a muffinformák között, vigyázzunk, ne csorduljon túl. Süssük 15 percig.

Hagyjuk 5 percet hűlni a formában, mielőtt kiszednénk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük